Eséssel indított a BUX

Vágólapra másolva!
A tegnapi több mint két százalékos esés után jelentős mínuszban nyitott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 204,18 pontos csökkenéssel, 16 277,21 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,24 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A határidős indexek szerda reggeli negatív tartományba fordulása miatt negatív nyitást és újabb korrekciós napot várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: az ázsiai piacok rosszul teljesítettek szerdán, így várható volt, hogy az európai fejlett, illetve fejlődő piacok is negatív nyitással indíthatják a szerdai kereskedési napot.

Az elemző úgy vélte, a délelőtt folyamán törékeny lehet a hangulat a piacon. Kereskedést befolyásoló makroadat csak a délután lát napvilágot az Egyesült Államokban, vélhetően ez meghatározza majd a kereskedés utolsó másfél óráját.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén negatív tartományú nyitásra, valamint az elmúlt nap korrekciós hangulatának folytatódására számít a Budapesti Értéktőzsde szerdai kereskedési napján.