Vágólapra másolva!
Nem tetszett egy újságírói kérdés a Bayern Münchent dirigáló Louis van Gaalnak, ezért szó nélkül felállt és kisétált a Milan elleni 4-1-es sikert követő sajtótájékoztatóról.

Louis van Gaal, a Bayern München új edzője régóta híres öntörvényűségéről. Németországban eddig nem csinált botrányt a holland mester, az Audi-kupán aratott 4-1-es Milan elleni sikert követő sajtótájékoztatót azonban egy újságírói kérdés miatt egyik pillanatról a másikra befejezettnek nyilvánította.

Szó se róla, egy valóban butácska kérdést tett fel az egyik újságíró van Gaalnak, azt tudakolta, hogy a tréner jobbnak tartja-e Thomas Müllert Luca Toninál, hiszen a 19 esztendős játékos végigjátszhatta a meccset, míg az olasz nem.

Van Gaal vett egy nagy levegőt, felállt, majd egyetlen szó nélkül elhagyta a termet. Az edzőt a kérdés nyilvánvaló értelmetlensége dühíthette fel, hiszen Toniról tudni lehet, hogy Achilles-problémákkal küzd, Miroslav Klose és Ivica Olic is sérült, vagyis Müller jobb híján kaphatott játéklehetőséget.

Van Gaal nem csupán játékosaitól követel profi hozzáállást, az újságíróktól is elvárja, hogy felkészülten kérdezzék. Ezt már 1997 és 2000 között, a Barcelonánál is bizonyította, több hasonló kivonulást is bemutatott, de legalább elmondhatja magáról, hogy következetes.