Érintős James Bond mobil, wifis mérleg és fára mászó mobiltartó

Vágólapra másolva!
Az elektronikai ipar és a kiegészítők gyártói rengeteg olyan készülékkel vagy egyéb bizgentyűvel kápráztatnak el minket, amelyekről önmagában nem érdemes megemlékezni, de mégsem mehetünk el mellettük szó nélkül. Az elmúlt hét terméséből válogatunk cikksorozatunk első részében.
Vágólapra másolva!

Rendhagyó iPhone-kiegészítővel rukkolt elő a Withings: a cég nem egy újabb dokkolót vagy kihangosítót készített az Apple-mobilhoz, hanem egy szobai mérleget. A Connected scale nevű termék automatikusan továbbítja a tulajdonos frissen lemért testtömegét az internetre, ahonnan egy ingyenes iPhone-alkalmazással lehet lekérdezni. Így nem kell az aktuális értékeket írogatni, és a szoftver látványos grafikont is rajzol a változásokról.

Forrás: [origo]

A mérleg egy elektromos érzékelő segítségével testtömeg-indexet is mér és rögzít, és a családban többen is használhatják, mivel képes felismerni, hogy éppen ki állt rá a rendszeres felhasználók közül. Az eszközt Nyugat-Európában 130 eurós (körülbelül 38 ezer forint) áron lehet megvásárolni. A mérleget működés közben is meg lehet nézni a gyártó videóján.

Fapados BlackBerry

A BlackBerry a fejlett világ egyik legnépszerűbb mobiltelefonja, így érthető, hogy jelentős izgalmat okozott az okostelefon-rajongó körökben a RIM legújabb, belépő szintű készüléke. A Cuve 8520-ast azoknak az üzletembereknek szánják, akik nem szeretnének mindenféle látványos funkciókat, de nagyon kell nekik a mobil e-mail: erre való ugyanis elsősorban a készülék.

Forrás: RIM

Ennek jegyében a mobil nem is 3G-s, csupán EDGE-es, cserébe viszont akár 4,5 óra beszélgetési időt és 17 napos készenlétet kínál. Ha ez nem lenne elég gyors, akár wifin is lehet netezni vele, és a tervezők a szórakozásra is gondoltak: a mobilnak jackdugós fülhallgató-csatlakozója és 2 megapixeles kamerája van A fapados Blacberry eléggé gusztusos kis készülék, a szokásos, bogyós menügombja (na jó: joystickja) helyére egy érintésérzékeny menügombot szerkesztettek, az ívelt formájú miniatűr QWERTY-billentyűi pedig, a közöttük hagyott jókora hézagnak köszönhetően, szépen külön állnak egymástól, megnehezítve ezzel a félregépelést. Mint az a képen is látható, az olcsó e-mailező mobilt kétféle színben lehet majd kapni: lesz belőle egy fekete és egy ezüstös burkolatú. (A jobb oldali készüléket az amerikai T-Mobile-nak köszönhetően látható a mobilcég logója.)

Gorillapod mobilokhoz

Mobiltelefonhoz való, hajtogatható lábú állványt jelentetett meg a Gorillapod. A fotósok már jól ismerhetik az eszközt, amely arra való, hogy a fényképezőgépet fel lehessen rögzíteni akár egy faágra, villanyoszlopra, vagy bárhová, ahonnan extrém nézőpontból szeretnénk fotózni vele: a tartó lábai bárhová felcsavarhatók. A mobilos gorillaállványnak köszönhetően ezt már mobiltelefonnal is megtehetjük. Amellett, hogy a telefont bármilyen szögben megtartja az asztalon, amikor például videót nézünk rajta, akár a kerékpár kormányára is rögzíthetjük menet közben - ami nem rossz, ha például GPS-es mobilunk van.

Forrás: Samsung

Az USA-ban augusztus 10-e után piacra kerülő 30 dolláros - körülbelül 6000 forint - Gorillamobile készlet a legkisebb hajtogatható tripod mellett egy tapadókorongot és többféle okostelefonhoz, illetve kompakt géphez való rögzítő adaptert tartalmaz.

DJ szimulátor gengsztereknek

Még meg sem jelent a Guitar Hero, vagyis a léggitárt a videojátékkal egyesítő sikerjáték újabb mutációja, az elektronikus zene és a hip-hip rajongóinak szóló DJ Hero, a játék tervezői máris bemutattak belőle egy különleges kiadást. A Guitar Hero lényege ugye az volt, hogy csak egy speciális kontrollerrel, egy, az akkordokra és a pengetőre emlékeztető gombokkal ellátott játékgitárral lehetett játszani: a játékosnak ezen kellett "lejátszania" a képernyőn megjelenő kottát, hogy a játékban helyesen csendüljenek fel az ismert rockszámok átdolgozásai.

Forrás: RedOnion

A DJ Herohoz ennek megfelelően egy lemezjátszó jár, amelynek tányérján három színes gombot + egy effekt gombot kell nyomogatni, és mind a tányért, mind a crossfadert lehet húzogatni. A készítő RedOctane már előre igyekszik felcsigázni a játékosok érdeklődését azzal, hogy az Eminem és Jay Z számait felvonultató Renegade kiadáshoz egy, a hiphopperek ízlésvilágához illeszkedő, aranyszínű dekorációval ellátott lemezjátszót mutattak, amelyhez asztal sem kell, mivel kihúzható, teleszkópos lábai vannak. A limitált szériás kiegészítő árát 200 dollár körül tippeli a Crunchgear, arra alapozva, hogy a rendes változatért - ezt már tudni lehet - 120 dollárt kérnek majd (38, illetve 23 ezer forint).

Samsung e-könyv olvasó

Míg a korábban bemutatott készülékeket előbb-utóbb biztosan meg lehet majd vásárolni idehaza is, a Samsung e-könyv-olvasóját biztosan nem. A koreai gyártó SNE-50K néven bemutatott modelljét a hazai piacra szánja, és nem kisebb reményeket fűz hozzá, mint hogy megverheti vele Koreában az Amazont (amelynek Kindle nevű könyvolvasója igen népszerű az USA-ban).

Forrás: [origo]

A koreai modellt a szaksajtó a "szegény ember Kindle-jeként" kezdte el emlegetni, mivel valamivel olcsóbb, mint a rivális (270 dollár, a Kindle 300 dollárjával szemben), és a hírek szerint PDF- és Microsoft Office dokumentumokat jelenít meg. (Ha valódi e-könyv-formátumokat nem kezel, az bizony elég nagy hátrány.) A készülék csupán 5 hüvelykes képátlójú, vagyis kisebb is, mint a Kindle, jegyzetelni is lehet rajta, és a Samsung adatai szerint 4320 oldalt tud megjeleníteni egy feltöltéssel. A memóriájában, ami 512 megabájtos, egyszerre maximum 2500 könyvet lehet tárolni. A megjelentetés időpontja egyelőre ismeretlen, de a Wall Street Journal szerint a belpiacos olvasó mellett a Samsung hamarosan egy nemzetközi piacra szánt modellel is előrukkol majd.

iPhone-barát ébresztőlámpa

A Philips egyik napfelkeltét szimuláló ébresztőlámpájára egyszer már rátettük a kezünket, de sajnos csak a kipróbálás erejéig volt rá lehetőségünk, ezeket a modelleket ugyanis nem forgalmazzák idehaza. Így tényleg csak megmutatni tudjuk a gyártó legújabb készülékét, amely 20 fokozatban erősíti vagy gyengíti a fényt, attól függően, hogy kíméletes ébresztést vagy altatást szeretne tőle a felhasználó.

Forrás: Philips

A lámpa rádióval is rendelhető, de mivel iPhone/iPod dokkolója is van, beállítható úgy is, hogy az alapértelmezett természetes hangeffektek (például a tenger hullámzása vagy az erdei madárcsicsergés) helyett a kedvenc zenénkkel ébresszen. A készüléket az Amazonon lehet előrendelni, 199 dollárért (körülbelül 38 ezer forint).

Érintős James Bond-mobil

Sokak gyerekkori álmát váltotta valóra a Samsung, amikor tíz évvel ezelőtt bemutatta az első karórába épített mobiltelefont. A cég most, az idők szavának megfelelően, egy teljes egészében érintőképernyős készülékkel újította fel a koncepciót. Az S9110-es némileg ugyan vastagabb, mint egy szokványos karóra a maga 11,96 milliméterével, de cserébe egy 1,76 hüvelykes, karcmentes bevonattal ellátott érintős kijelzővel van felszerelve, amelyen a leveleinket is csekkolhatjuk egy mobilos Outlook segítségével.

Forrás: Samsung

Már csak a katapulttal felszerelt Aston Martin vagy egy beszélő Pontiac hiányzik a teljes feelinghez attól függően, hogy Michael Knight, vagy a 007-es volt a kedvenc akcióhősünk. Az óratelefont mindenesetre egyszerűbben be lehet szerezni, ha nem sajnálunk érte 450 eurót (körülbelül 120 ezer forint). Hozzánk legközelebb Franciaországban kapható.