Hadonászni fogunk a jövő irodájában

Vágólapra másolva!
A felhasználó mozgását követő irányítórendszer, a Natal és az Office programcsomag ötvözetét mutatta be Craig Mundie, a Microsoft kutatási és stratégiai igazgatója. A Mundie által bemutatott, Natal irányítót, Surface-t és nagyfelbontású kijelzőket tartalmazó irodában nem jutott hely az egérnek vagy a billentyűzetnek.
Vágólapra másolva!
Összebújik a Yahooval a Microsofthttp://www.origo.hu/techbazis/internet/20090729-osszebujik-a-yahooval-a-microsoft.htmlApple: szállj le rólam, Microsoft!http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20090717-az-apple-szeretne-ha-a-microsoft-leszallna-rola.htmlBejött a netezőknek Microsoft hányós reklámjahttp://www.origo.hu/techbazis/internet/20090714-nagyon-bejott-a-netezoknek-microsoft-hanyos-bongeszoreklamja.html

"Új módon kezdtünk gontolkodni az alkalmazásfejlesztésen" - mondta Mundie. "Átvettünk ötleteket a Project Natalból, és kivetítettük őket az üzleti környezetre. A Microsoft legnagyobb lehetősége a számítógép asztalának utódja, a szoba."

A bemutatott környezet két teljes falnyi kijelzőből állt. Mundie képeket, dokumentumokat és videókat mozgatott a gesztusokat felismerő technológia segítségével. Emellett HD videóhívásokat bonyolított, illetve tárgyalt az operációs rendszer robothangú beépített virtuális asszisztensével is hangfelismerés segítségével.

A bemutatón csupán egy modellt tekinthettek meg a meghívottak, a teljes technológia még nem létezik. Mundie szerint azonban nincs messze a szék nélküli, óriásképernyőkkel felszerelt irodákkal teli jövő. "A fejődés hullámokban történik; a számítógépek és a robotika készen áll arra, hogy hatalmas lépést tegyen előre" - mondta az igazgató.

Vágyunkat is kitalálják a jövő számítógépei

Ha a szenzorok olcsók és pontosak lesznek, a számítógépek tudni fogják mi zajlik körülöttük. - jósolta Mundie, aki szerint a gesztusok felismerésével a számítógép megpróbálhatja kitalálni, mire készül a felhasználó, és már a parancs kiadása előtt elkezdve a végrehajtást.

Az óriás kijelzőkön futó jövőbeli operációs rendszer avatárokkal is rendelkezik majd, akiknek parancsokat adhat a felhasználó. A kutatási igazgató szerint az ember formájú segédek és a beszédfelismerés több emberhez hozhatja közel a számítástechnikát, mint amennyihez a billentyűzet és egér képes volt.