Vágólapra másolva!
A Real Madrid leigazolta a Liverpool spanyol válogatott középpályását, a 2008-as Európa-bajnok Xabi Alonsót, és - szintén kedden - felbontotta Michel Salgado szerződését.

Xabi Alonso, a Liverpool spanyol labdarúgója a Real Madridban folytatja pályafutását. Ezt az angol Premier League-ben szereplő klub közölte kedden. A csapat a megállapodás részleteit nem hozta nyilvánosságra.

Spanyol lapértesülések szerint a védekező középpályás négy évre ír alá a fővárosi klubhoz, amely harmincmillió eurót fizet érte. A 27 éves, 61-szeres spanyol válogatott játékos szerdán orvosi vizsgálaton esik át.

Xabi Alonso - aki 2004 és 2009 között 210 találkozón szerepelt a Liverpoolban - már a Real Madrid nyolcadik igazolása lesz a nyári holtszezonban: eddig Kakát, Cristiano Ronaldót, Karim Benzemát, Raul Albiolt, Alvaro Negredót, Álvaro Arbeolát és Esteban Granerót szerezte meg az egyesület.

A Real Madrid kedden felbontotta Michel Salgado szerződését: a válogatott védő tíz évig játszott a fővárosi együttesben. A 33 éves futballista szerződése csak jövő júniusban járt volna le.

Salgado két Bajnokok Ligáját, egy Interkontinentális-kupát, egy európai Szuperkupát, négy bajnoki címet és három spanyol Szuperkupát nyert a csapattal, 53 alkalommal (utoljára 2006-ban Észak-Írország ellen) játszott a nemzeti csapatban. A Realban 253 fellépésén négyszer volt eredményes.