Kínai kihívója támad a webes Office-nak

Vágólapra másolva!
Húszmillió - többnyire kínai - otthoni felhasználóval és jópár üzleti és állami partnerrel rendelkezik a webes irodai csomagok legújabb kihívója. Az Evermore a Microsoft irodai csomagjának leklónozása után az internet felé vette az irányt - adta hírül a PCWorld.
Vágólapra másolva!

A Kínán kívül kevéssé ismert cég a napokban jelentette be, hogy a Microsofthoz és a Google-hez hasonlóan böngészőben futó irodai csomagot tervez kiadni. A szoftver kódjai készenállnak, már csak a tesztelés befejezését kell kivárniuk azoknak, akik az IT-ipar óriásai helyett másra bíznák dokumentumaikat.

Az olcsó asztali programjával több mint húszmillió felhasználót meghódító Evermore nem csak a Google Docs-hoz hasonló, az internet felől elérhető csomagot fog kínálni, hanem a cégek belső hálózatára telepíthető verzióval is készül. Ezt a variánst össze lehet majd hangolni a meglévő irodai szoftverekkel is.A cég nem régiben az adatokat a webről behúzó angol-kínai szótárt kínáló eszköztárral bővítete az asztali Office csomagját. Az Evermore szóvivője szerint nem kizárt, hogy további webes tartalmakkal bővül majd a program.

A webes Office árát egyelőre nem tették közzé, ám összehasonlítási alapul szolgálható, hogy az Evermore Office üzleti verziója ötven dollárba kerül, az alapverziót pedig 15 dollárért lehet beszerezni. A Microsoft Office legkisebb csomagja, az Otthoni és Diák verzió húszezer forint körüli összegért vihető haza.