Heti kütyüválogatás: vizes iPhone és csokiegér

Vágólapra másolva!
Augusztus első hetére, talán érthető okokból, viszonylag kevés cég időzíti legújabb csúcstermékeinek premierjét. Éppen ezért mostanság leginkább jópofa, vicces kiegészítőket tudtunk összevadászni az internetről.
Vágólapra másolva!

Kezdjük is talán egy kis retróval! Aki igazán halad a korral, már a CD-lemezeit is rég bedigizte, és mp3-formátumban hordja magával a zenegyűjteményét az iPodján. Talán azonban még a fiatalabbak is minden bizonnyal emlékeznek magnókazettára, arra könnyű kis műanyag izére, amit a hifitorony alsó részébe kellett beilleszteni a lehajtható ajtó mögé.

A számítógépes kiegészítők között a Vat19 ajándékbolt (olyan hasznosságokat árulnak, mint például az USB-s asztali rakétakilövő) kínálatában lelt fel a CrunchGear stábja egy magnókazettát formázó USB-hubot. A replikátor egy csatlakozóból négyet csinál 25 dollárért, és a megszólalásig hasonlít egy kazettára. Figyeljük meg, a gyártó milyen gyönyörűen applikálta rá az USB logót a kazi címkéjére.

Egy másik, kicsit ötletesebb kazetta-remixelési módszert kanadai Contexture Design mutatott be, amiért szintén a Crunch bloggereinek jár a pont. A dologban különösen az a vonzó, hogy van köze a zenéhez, bár ennél több pozitívum nem mondható el róla: a tervezők a legújabb generációs iPod nanóhoz kreáltak tokot/tartót az egykori kazettákból. Értelme nem sok van, de jól néz ki. Egy tok ára 45 kanadai dollár (7800 forint), így gyanús, hogy bár úgy tűnik, házilag mégsem olyan egyszerű ilyet fabrikálni.

Forrás: Contexture Design

Ön mit kezdett egykori kedvenc kazettáival? Az ötleteket várjuk a szerkesztőségbe.

Harci felszerelés a Logitechtől

Evezzünk egy kicsit komolyabb vizekre, már amennyire a számítógépes játék komoly dolog. A Logitech számára mindenképpen, hiszen a minőségi számítógép-kiegészítőket gyártó cég számára kiemelten fontos vásárlókörnek számítanak a gamerek. Nekik kedvez a most bemutatott két újdonság, a G-sorozatba tartozó egér (G500) és mikrofonos fülhallgató (G300).

Forrás: Logitech

Abból, hogy mi különleges lehet egy játékosoknak fabrikált kiegészítőben, a Logitech egere igazán jó iskolapéldát biztosít. A Call of Duty- vagy Warcraft fanoknak egyaránt két dolog nagyon fontos: a gyorsaság és a pontosság. Ennek érdekében a lézer-optikai egér akár 4,19 méter/másodperces sebességű kézmozdulatokat és 30G-s gyorsulást is képes érzékelni, így sokkal precízebb az átlagosnál még az aktív igénybevétel közben is. A pixel-pontosságát pedig akár menet közben is kalibrálhatja a játékos, 100 DPI-is lépésekben 200-tól 5700 DPI-ig.

A beállításokat az egér a beépített memóriájában magával is viszi, emellett a súlyát is lehet kalibrálni, akár 27 gramm adható hozzá kiegészítő, szintén vele együtt hordozható súlyok formájában. A kényelem érdekében az eszköz hüvelykujj-támaszát és a kisujj megtámasztására szolgáló élét is szélesebbre, illetve simábbra vették a Logitech formatervezői. A kiegészítő a kiberharcosok szoftvervilágához illő, harcedzett külsőt kapott.

Forrás: Logitech

A játékosoknak szánt G330 headset kialakításánál szintén a kényelem volt az egyik legfontosabb szempont. A kiegészítő pántja a fej mögött fut végig, amiben a cég szerint első a gamer-headsetek között, de nem csak ezért nem terheli meg felhasználóját, hanem azért sem, mert nagyon könnyű, és puha szilikonból készült, elfordítható fülpárnákkal. A belseje viszont rugalmas acél, a mikrofonja pedig, ahogy az már szinte kötelező, zajszűrős, és a vezetékén egy kézre eső távvezérlő is van. A fülest és az egeret szeptembertől lehet majd kapni, az áruk 60 illetve 80 euró - forintban még nem lehet tudni, mennyi lesz pontosan.

Csokiegér

Ha valaki egérből sem elégszik meg a hagyományos formával, akkor is van mit választania. Kazetta alakú most nem jelent meg, viszont találtunk jobbat. Az Engadget kissé szőrös szívűen az aktuális legborzalmasabb kütyük között listázta a félig megevett csokoládét formázó egeret.

Forrás: OhGizmo

Mi csak egyetlen kifogást tudunk felhozni vele szemben: a tejszínes tejtábla tartós látványa lehet, hogy nagyon elterelné a figyelmünket a munkáról... Az ezközt a brit Lazybone webboltban lehet megszerezni 22 fontért (7 ezer forint), verzeték nélkül csatakozik, és garantáltan nem olvad sem a szánkban, sem a kezünkben.

Vízbe az iPhone-nal!

Korábban már emlegettük a vizet. Nos, e heti kedvenc kütyüfogásunk vizes, de sajnos (még) csak egzotikum, mivel csak Japánban dobták piacra. Hogy mi az, talán kideríthető az alábbi képről, amelyen egy iPhone-t rejtettek el.

Forrás: Sanwa

A képen látható tárgy, amely egy búvárruha és egy tenyérre szabott gumimatrac keresztezésének tűnik, valójában a Sanwa vízálló iPhone-tokja. A rafinált kiegészítőbe a rövidebbik végén lehet becsúsztatni a telefont, amelyet egy hermetikusan, két csattal záródó műanyag perem zár el a külvilágtól ablakos hullazsákjában.

A plasztik mögött viszont zavartalanul kezelhető a készülék érintőképernyője, és hátul is méretes kivágás van rajta az iPhone kamerájának. Sőt, a készítők arra is gondoltak, hogy a telefonon vízhatlanul lehessen zenét hallgatni: a telefon jackcsatlakozója is ki van vezetve rajta, és eleve egy pár fülbe illeszthető fejhallgató is jár hozzá.

Forrás: [origo]

Ha nem csak a vízpartról fotózik vele az ember, hanem bevinné magával a medencébe a szigetelt telefont, akkor azt a nyakába, vagy a szintén mellékelt karpánt segítségével a bicepszére is applikálhatja. A mobiltok japán leírását nem bogarásztuk át alaposan, de gyanítjuk, a tartó víz alatti használatot nem tesz lehetővé, így inkább csak a fröcskölés és vízbe ejtés káros hatásai ellen védi a telefont. A Sanwa tok mindössze 34 dollárnyi japán jent kóstál (körülbelül 6400 forint) a szigetországban.

Tévé Blu-ray íróval

Ismét egy újdonság, amire egyelőre csak irigykedhetünk: annak idején a Sharp mutatta be az első beépített Blu-ray olvasóval felszerelt tévét, most pedig már írót is szereltek a DX2 sorozatba tartozó készülékekbe. Mind a 720p-s, mind a Full HD-s készülékek maximum 30 órányi adást tudnak rögzíteni a korongokra úgy, hogy az MPEG-4 tömörítést is elvégzik.

Forrás: Sharp

A megoldás egyetlen előnye, hogy a felhasználó nélkülözheti a Blu-ray íróval, vagyis a lakásban elhelyezett újabb hely- és porfogóval való bíbelődést. A DX2 ettől még azonban nem a gyártó csúcsmodellje: az LCD-s készülékek még nem ledes háttérvilágításúak, így a vevőknek be kell érniük a hagyományos technológia által nyújtott 15000:1-hez kontrasztaránnyal.

A tévéket egyelőre csak Japánban hozzák forgalomba, a legolcsóbb modell 320 ezer forintnak megfelelő jenbe kerül majd, a legnagyobb, 52 hüvelykes panellel pedig majdnem egymillióba. Úgy gondoljuk, ennél talán egy jó merevlemezes felvevő praktikusabb, de az ázsiai piacon biztosan kelendő portéka lesz.