Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona az előző szezonban minden sorozatban diadalmaskodott, ám a klub ennek ellenére tovább erősítené a játékoskeretét. A katalánok megszerezték az Internazionale brazil balhátvédjét, Maxwellt, Samuel Eto'ót pedig elcserélték a milánóiakkal Zlatan Ibrahimovicra, de a Barca a hírek szerint még egy középpályást is szeretne venni.

Az első számú célpont a Liverpool argentin játékosa, Javier Mascherano, azonban azok után, hogy a Vörösök eladták Xabi Alonsót a Real Madridnak, aligha engednek el még egy világklasszis középpályást.

A spanyol sajtó így inkább az Arsenal katalán játékosát, Francesc Fabregast boronálta össze a Barcelonával, és a klub sportigazgatója, Aitor "Txiki" Beguiristain is elismerte, hogy érdeklődnek az Európa-bajnok iránt.

A sportvezető a spanyol napilapnak, a Marcának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy nem lehet kizárni Fabregas leigazolását, azonban Beguiristain azt is elmondta, hogy egyelőre semmilyen hivatalos ajánlatot nem tettek az Ágyúsoknak, és abban biztos, hogy nem fognak csillagászati összegeket kifizetni.

A sportigazgató szerint a szakmai szempontok a legfontosabbak, vagyis az edző, Josep Guardiola véleménye a döntő, és az egyesület nem csak egyetlen alternatívával rendelkezik, amelyek közül a lehető legjobbat szeretnék kiválasztani.

További átigazolási hírek:
A Manchester City legújabb kiszemeltje a West Ham United középhátvédje, Matthew Upson. A Blackburn Rovers érdeklődik a Nantes középpályása, Aurélien Capoué iránt.

A Paris Saint-Germain középpályását, Stéphane Sessegnont az Everton vinné. A Bayern Münchent az AC Milan grúz hátvédjével, Kaha Kaladzével hozták kapcsolatba.

A Schalke 04 az Olympique Marseille középpályásával, Mathieu Valbuenával erősítene. A Juventus tárgyalna a Real Madriddal az argentin középpályás, Fernando Gago szerződtetése ügyében.