Vágólapra másolva!
Kedden az európai szövetség elkészítette a férfivízilabda-kupák első kvalifikációs körének sorsolását, mely alapján mindhárom érdekelt magyar együttesnek jó esélyei vannak a továbbjutásra.

Az Euroligában a magyar bajnoki harmadik Domino Honvéd a B csoportban a francia Marseille, a német Duisburg és az osztrák WC Tirol csapataival mérkőzik majd meg októberben a francia együttes otthonában.

"A sorsolás nem tűnik rossznak, tovább kell menni ebből a csoportból" - mondta a vlv.hu honlapnak Novák Ferenc szakosztályigazgató. "Az időpont azt jelenti, hogy a magyar bajnokság első fordulóját halasztanunk kell. Vállaltuk volna egyébként a torna rendezését is, ezek szerint azt nem kaptuk meg."

Euroliga, 1. kvalifikációs kör (Játéknapok: október 9-11.):
B csoport, Marseille (Franciaország):
Domino-Honvéd, CN Marseille (francia), ASC Duisburg (német), WC Tirol (osztrák)

A csoportok első két helyezettje jut tovább a második kvalifikációs körbe, míg a harmadik és a negyedik helyezett a LEN-kupában folytathatja.

A magyar csapatok közül a Vasas és az Eger később csatlakozik a mezőnyhöz.

LEN Kupa, 1. kvalifikációs kör, (játéknapok: október 23-25.):
A csoport, Montpellier (Franciaország):
FTC BUDAPEST, RN Savona (olasz), Akademija Cattaro (Montenegrói), Dinamo Bucuresti (román), Montpellier WPC (francia), Fremm Odense (dán)

C csoport, Split (Horvátország):
SZEGED BETON, Dinamo Moszkva (orosz), Jadran Split (horvát), PVK Val Prcanj (montenegrói), De Paredes (portugál), City of Manchester (brit)

Valamennyi csoportból az első négy helyezett jut be a második kvalifikációs körbe.