Spongyabob netbookot ad ki a Dell

Vágólapra másolva!
Fehér alapon zöld trutymóval díszített Nickelodeon PC-ket ad ki a Dell. A szmötyidesign csak a kezdet és később lesz Spongyabobos laptop is.
Vágólapra másolva!

Gyereklaptopok kiadásába kezdett a Dell és a Nickelodeon. Az oktatócsomaggal, külön szórakoztató weboldallal és szűrőszoftverrel felszerelt netbookok a csatorna népszerű szereplőit ábrázoló külsővel kerülhetnek forgalomba. A sorozat első darabjára zöld szmötyis ábra - és XP téma - kerül, később azonban a Spongyabob és iCarly is saját notebookot kap.

Nem csak a külsejét díszítették fel zöld trutymóval a Nickelodeon laptopnak, áttervezett zöldes téma is jár a géphez. A masinára beruházóknak külön aloldal készül a tévécsatorna honlapján, amit kevükre testreszabhatnak. A szórakoztató oldalak mellett oktatóanyagok is be lesznek készítve a tanulni vágyó gyerekeknek. A biztonságos netezésé a 15 hónapos McAfee Family Security hivatott felügyelni, lopás ellen pedig a LoJack nevű szolgáltatás védi a kütyüket.

Forrás: [origo]
Szmötyis az operációs rendszer is, nem csak a laptop

A gyerekeknek szánt laptop a Dell Mini 10v netbookján alapszik. A készülék 10,1 colos LCD-t, 1,6 gigahertzes Atom N270 processzort tartalmaz. Az Nickelodeon nélküli verzió alapkiépítésben 160 gigabájtos merevlemezzel és egy gigabájt memóriával érkezik, valószínűleg a rajzfilmes laptop is hasonló paraméterekkel rendekezik majd. A különleges kiadást először az Egyesült Államokban lehet megvásárolni, egyelőre nincs arról információ, mikor érkezik meg Európába a gép.