Vágólapra másolva!
Egy napnál tovább nem maradnak eredeti formájukban a számítógépes vírusok. A kártevők írói azért alakítják gyorsan tovább programjaikat, hogy a védelmi szoftvereket kicselezzék - adta hírül a Techradar.
Vágólapra másolva!

A védelmi szoftvereket és vírusirtót gyártó Panda Software adatai szerint a vírusok, férgek és trójaik fele nem él egy napnál tovább. Az eltűnő kártevők nem a vírusvédelmi rendszereket dicsérik, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a rosszindulatú szoftvereket továbbfejlesszék alkotóik. A gyakor változtatás az egyedüli garancia arra, hogy a vírusokat sem a számítógéphasználók, sem az általuk futtatott szűrőszoftverek nem veszik észre, és a kártevők titokban végezhetik tovább dolgukat.

"Ez egy végtelen verseny, amiben sajnos még mindig a hackerek állnak nyerésre" - nyilatkozta a helyzetrő Louis Corrons, a Panda techikai igazgatója. A védelmi szoftverek gyártóinak ki kell várniuk, amíg horogra akad a kártevő új verziója, ezután kezdhetnek neki analizálni, besorolni és hatékony eltávolítási módokat kitalálni ellene - tette hozzá az igazgató.

A kényszerű várakozás mellett, a kártevők szaporodásának az irama is aggaszthatja a szakembereket. Míg a Panda a tavalyi év során 18 millió vírusmintát dolgozott fel, idén ez a szám már túllépte a harmincmilliót. A statisztika szerint napi 37 ezer új vírus, trójai és féreg jelenik meg.