Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs együttese, a Zenit Szankt-Petyerszburg messze elmarad a várakozástól az orosz bajnokságban, és ennek eredményeképpen a klub menesztette Dick Advocaat edzőt. Az utódját egyelőre nem sikerült megtalálni, ám a legújabb hírek szerint a szentpéterváriak az olasz Claudio Ranierit vagy Luciano Spallettit szeretnék szerződtetni.

Az új edzők személyével összefügg az a pletyka is, amely szerint a Zenit le akarja igazolni a Fiorentina román támadóját, Adrian Mutut. Az orosz csapat ebben az esztendőben több támadójától is megvált: januárban Andrej Arsavint adta el az Arsenalnak, majd a nyáron Pavel Pogrebnyakot a Stuttgartnak, a helyükre pedig senkit sem igazolt, a Tom Tomszktól megvett Szergej Kornyilenko ugyanis aligha nevezhető megfelelő pótlásnak.

Ezek alapján nem meglepő, hogy az egyesület csatárt szeretne igazolni, és a hírek szerint első számú kiszemeltje a firenzeiek román labdarúgója. Mutut tavaly nyáron az AS Roma csábította, de a Fiorentinának akkor sikerült megtartania, és vezérletével kiharcolta a BL-szereplést. Könnyen lehet azonban, hogy a Zenit 20 millió eurós ajánlata (mert az oroszok ennyit fizetnének Mutuért) gondolkozóba ejti a Fiorentina vezetőségét.

További átigazolási hírek:
A Tottenham Hotspur szélsőjét, David Bentleyt az Aston Villa szemelte ki. Az Everton érdeklődik a Szpartak Moszkva középpályása, Vlagyimir Bisztrov iránt. A Stoke City a Middlesbrough német középhátvédjét, Robert Huthot szeretné megvenni. Az Internazionale védőjét, Marco Materazzit a Lazio csábítja állandó játéklehetőséggel. A Bayern München csatárát, Luca Tonit az AS Monaco is szeretné leigazolni.

www.global-soccer.eu