Nem várnak nagyobb forintgyengülést a kereskedők

Vágólapra másolva!
Enyhe visszaerősödés jellemezte a hétfő délutáni devizapiacot a forint szempontjából, ugyanis a reggeli több forintos gyengülés után valamelyest visszakorrigált a hazai fizetőeszköz. Este hatkor 273,62 forintot ért az euró.
Vágólapra másolva!

A hétfő reggeli szintjéhez képest viszont valamelyest erősödött a forint, kora délelőtt 274,50 forint felett is kereskedtek az euróval.

A kereskedők szerint az alacsony forgalom következtében semmilyen váratlan fordulat nem történt a forint árfolyamában hétfőn, mivel az euró/dollár árfolyam és a tőzsdék gyenge teljesítményével összhangban gyengült a magyar fizetőeszköz péntekhez képest és kissé erősödött a hétfő reggeli értékéhez viszonyítva.

A szakértők úgy vélték, az ázsiai piacok negatív nyitása már reggel rányomta bélyegét a feltörekvő piacok valutáira, amelyek a hétfői nap során a nyitáshoz képest csak kis mértékű elmozdulást mutattak.

A kereskedők úgy vélték, hogy az e heti hosszú hétvége előtt már nem várható, hogy jelentősen tovább gyengülne a forint árfolyama.

A dollárt 194,67 forinton jegyezték délután négy órakor 1,4066 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délutáni 185,89 forinttal (1,4374).

A svájci frank jegyzése 180,02 forint a pénteki 174,61 forint után, 100 japán jent pedig 206,16 forinton jegyeznek a pénteki 195,71 forint után.