Vágólapra másolva!
Fülöp Márton csapata, a Sunderland az első félidő után még 1-0-ra vezetett a Chelsea ellen, a második félidőben azonban a londoniak három góllal eldöntötték a meccset.

Fülöp Mártont az első fordulóban a Premier League legjobb kapusának választották, a második körben a Chelsea ellen kellett helytállnia. Remekül kezdett a Sunderland, a kiscsapat meglepte a kékeket, 1-0-s vezetésével zárult az első játékrész. Fülöp a statisztikák szerint négy védést is bemutatott, a második félidőben azonban helyreállt a világ rendje: csakúgy, mint az első körben, a Chelsea ismét hátrányból fordított, a londoniak három gólt rámoltak be Fülöp kapujába, egyet 11-esből.

A látottak alapján teljesen megérdemelt sikert arattak a vendégek, Fülöp szerint éppen a Chelsea a bajnokság első számú esélyese. A másik mérkőzésen a Wolverhampton 1-0-ra nyert a Wigan otthonában.

Több magyar is pályára lépett a másodosztályban, sikerélmény viszont egyiküknek sem jutott: a Priskin Tamással felálló Ipswich hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Crystal Palace-tól, a magyar játékost a második félidőben lecserélték. Buzsáky Ákos Queen's Park Rangerse 1-0-ra kapott ki a Bristoltól, a 10-es mezben játszó magyar végigjátszotta a találkozót, egy sárga lapott szedett össze.

Tímár Krisztián a Plymouth-szal hazai pályán 3-1-re kapott ki a Cardifftól, Tímár végig pályán maradhatott, a vendégeknél Gyepes Gábor nem jutott szóhoz.

Premier League, 2. forduló:

Sunderland - Chelsea 1-3
gól: Bent (18.), illetve Ballack (52.), Lampard (61., 11-esből), Deco (70.)

Wigan Athletic - Wolverhampton Wanderers 0-1
gól: Keogh (6.)