Gyenge építőipar és alacsony termelői árak Amerikában

Vágólapra másolva!
A várt növekedés helyett a megkezdett építkezések és az újonnan kiadott építési engedélyek száma egyaránt csökkent júliusban az Egyesült Államokban. A termelői árak pedig erősen csökkentek, s egy százalékponttal alacsonyabb értéket mértek a várakozásnál.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A megkezdett építkezések 1 százalékkal csökkentek éves szinten 581 ezerre a júniusi 587 ezerről, amikor 6,5 százalékos volt a növekedés az előző hónaphoz képest.

Elemzők 2,7 százalékos növekedést vártak. Az építési engedélyek száma 1,8 százalékkal csökkent 560 ezerre éves szinten. Elemzők 0,5 százalékos növekedést vártak, 573 ezerre. Júniusban még 10 százalékkal több engedélyt adtak ki, 570 ezret.

A termelői árak erősen csökkentek júliusban az Egyesült Államokban: az átfogó termelői árindex 0,9 százalékkal esett az előző hónaphoz képest, az élelmiszer- és energiaárak nélkül számolt termelői inflációs mutató 0,1 százalékkal csökkent.

Az elemzők a termelői maginflációt +0,1 százalékon várták, az átfogó termelői árindexre 0,4 százalékos csökkenést valószínűsítettek. Júniusban az átfogó mutató 1,8 százalékkal nőtt, a termelői maginfláció 0,5 százalék volt.