Gyengül a BUX, idegesek a befektetők

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 187,57 pontos csökkenéssel, 17 872,42 ponton nyitott szerdán. Keddi záró értékéhez képest 1,04 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Gyengülő árfolyamok jellemzik majd a szerdai kereskedést a pesti tőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők szerint. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: nincs meghatározó piacmozgató erő, az iránytalanság miatt a befektetői hangulat ideges, ami ingadozó árfolyamokat eredményezhet.

Az elemző szerint a BUX-nál a 17 400 forintos, az OTP esetében a 4300-4350-es sáv lehet vízválasztó, ezek áttörése pánikszerű eladási hullámot is generálhat.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy vélte, most a sanghaji piacra kell figyelni, hiszen kipukkant az elmúlt hónapokban ott kialakult lufi, és az árfolyamok erős esése magával rántja a többi ázsiai piacot, valamint az Egyesült Államokat és Európát is.

Kovács Krisztián rámutatott: noha kedden a Bloomberg által követett 89 részvényindex közül a BUX teljesített a legjobban, a növekedés nem lesz tartható, az emelkedés szerdán minden bizonnyal esésbe fordul.

A BUX 446,60 pontos, 2,54 százalékos emelkedéssel, 18 059,99 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 21,5 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.