Vágólapra másolva!
Igazságos leosztás a hosszú hétvégére: a kiskölykök a tengerimalac-csapatot, a felnőttek Tarantino kommandóját figyelhetik, ahogy indulnak a világ megmentésére.
Vágólapra másolva!

Becstelen brigantyk / Inglourious Basterds - 2009

Miről szól? A második világháború idején vagyunk: az Aldo Raine hadnagy vezette brigantyk megpróbálnak fejenként száz náci skalpot beszerezni. Eközben egy zsidó lány Párizsban szörnyű bosszút tervez a családját kiirtó Hans Landa ezredes ellen.

Ki a rendező? A háborús agymenés Quentin Tarantino hatodik nagyjátékfilmje a Kutyaszorítóban, a Pulp Fiction, a Jackie Brown, a Kill Bill és a Halálbiztos után.

Kik a szereplők? Raine-t Brad Pitt alakítja viccesen, Landát Christoph Waltz játssza sokkal viccesebben. A mozis lány Mélanie Laurent (Paris), a brigantyk közt megtaláljuk Eli Rotht, a Motel rendezőjét és Michael Fassbendert (Éhség) is. Egyik segítőjük a részben Hajmássy Ilonáról mintázott Diane Kruger (Trója).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik akarnak egy olyan második világháborús filmet látni, amilyen még sose volt és sose lesz.

Mit mondunk még a filmről? Aki a Becstelen brigantyk-tól azt várja, hogy a vérben tocsogó Brad Pitt majd náci skalpokkal hadonászik két órán át, csalódni fog. Quentin Tarantino ezúttal nem sokkolásra játszik, hanem a háttérbe vonul, és hagyja, hogy pompásan megírt, dumálós filmje szárnyra keljen. Olvasd el kritikánkat a filmről!