A régióval együtt gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A régiós devizák leértékelődése, valamint a dollár erősödése gyengítette a forintot szerdán a bankközi devizapiacon. Az euró jegyzése napközben átlépte a 269 forintot, délután fél ötkor azonban 268,50 forintig korrigált a kedden délután még 266,80 forinton álló euró/forint árfolyam.
Vágólapra másolva!

Kereskedők szerint szerdán a gyengülő zloty rántotta magával a magyar fizetőeszközt, miután a lengyel alapkamaton ezúttal nem változtató jegybank további kamatcsökkentési ciklust helyezett kilátásba. A forint árfolyamára a dollár erősödése is negatív hatással volt. Az amerikai fizetőeszköz erősödését elsősorban a visszaeső kínai kereslet keltette nyersanyagpiaci lejtmenet idézte elő.

A magyar idő szerint délután, pozitív tartományban nyitó amerikai piacoknak azonban sikerült ismét enyhén erősödő pályára állítaniuk a régiós devizákat. Szakértők szerint a forint valószínűleg a következő napokban is képes lesz tartani a 267-270 forintos euró/forint árfolyamot, de elmondásuk szerint a 270 forintos szint átlépése sem jelentene komoly problémát, hiszen a következő jelentősebb ellenállási szint a 275 forintos euró árfolyamnál található.

Az euróval szemben napok óta gyengülő dollár szerdán jelentősen drágult, egy euró 1,4225 dollár lett a kedd délután 1,4335 dolláros árfolyamról. A dollár jegyzése 188,90 forintig erősödött, a kedd délután elért 186,00 forinthoz képest. A svájci frank erősödött a forinttal szemben, az árfolyam 176,6 forintig nőtt a kedden délután elért 175,50 forintról.