Vágólapra másolva!
Idén mintegy harminc százalékkal esik a német nyersacél-termelés, nagyobb mértékben az eddig vártnál. Az ukrán nem különben: 35 százalékos visszaesést mértek éves szinten az első nyolc hónapban. Mindkét acéltermelő ország emelkedésre számít a következőkben.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Jövőre már a német acéltermelés bővülése várható - jelentette ki kedden a német acélszövetség vezetője. Hans-Jürgen Kerkhoff szerint idén 31-33 millió tonna között alakul a német nyersacél-termelés a tavalyi 45,8 millió tonnával szemben. Az acélszövetség vezetője azzal számol, hogy jövőre már nő az acéltermelés, de valószínűleg 40 millió tonna alatt marad.

A német acélszövetség korábban azzal számolt, hogy az idei német nyersacél-termelés több mint 25 százalékkal csökken, de nem esik 35 millió tonna alá. Németország a világ hatodik legnagyobb acéltermelője.

Ukrajna acéltermelése éves szinten 35 százalékkal 18,944 millió tonnára esett az idei első nyolc hónapban. Ukrán bejelentés szerint augusztusban a napi acéltermelés 86 100 tonna volt, a júliusi 86 300 tonna után.

Augusztusban az ukrán gazdasági minisztérium 29 millió tonnára javította fel az idei acéltermelésre vonatkozó előrejelzését a korábbi 27,5 millióról. A minisztérium azzal számol ugyanis, hogy a második félévben nő az acélexport.

Ukrajna a világ nyolcadik legnagyobb acéltermelője, tavaly 37 millió tonnát gyártott, 2007-ben ennél is többet, 42,8 millió tonnát.