Kiszivárgott a legújabb Halo játék

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a legendás Halo sorozat legújabb, ODST alcímű része. Néhány lelkes - vagy nagyon figyelmetlen - kereskedőnek hála körülbelül száz játékos már kipróbálhatta, milyen kihívások várnak az űrből ledobott különleges alakulatok tagjaira. A Microsoft vizsgálatot indított az ügyben, ám az új Halo játékot a boltosok hibájából megvásárló gamereknek nincs félnivalójuk.
Vágólapra másolva!

Csakúgy, mint másfél éve a Halo 3 esetében, a Microsoft kiadó és a Bungie fejlesztőcég nehezen tudják a Halo univerzumban játszódó legújabb játéktól az ODST-től távol tartani a türelmetlen játékosokat- írja az 1Up. A Microsoft éppen ezért nyomozást indított egy "tulajdonképpen jelentéktelen kis szivárgási. üggyel" kapcsolatban, mert egyes francia boltok már a szeptember végi megjelenés előtt árulni kezdték a játékot.

http://www.youtube.com/v/tWKjXkJVRWk&hl=en&fs=1&
Vannak már akik nem csak videóról ismerik az új Halo játékot

A Microsoft hivatalos nyilatkozatában azt is hozzátette, hogy Xbox Live (az Xbox internetes hálózata) előfizetéseket is ellenőrizni fognak, és megteszik "a szükséges lépéseket azok ellen, akik illegálisan szerezték meg a játékot". Hogy ezek a "szükséges lépések" pontosan mit jelentenek, azt még nem tudni, bár az Xbox Live főnöke egy Twitteres kommentárjában azt írta, hogy a Microsoft nem tiltja ki azokat a játékosokat, akik korábban kezdenek játszani, ám legális forrásból szerezték be a Halo: ODST-t. Korábban az ilyen akció jellemző volt a Microsoftra: azokat a játékosokat, akik egy-egy ellopott nagyobb címmel felmentek az Xbox Live hálózatára és "lebuktak", a legtöbb esetben kitiltották a Live-ról.

A Microsoft azt sem fejtette ki konkrétan, hogy hány példány szivárgott ki játékból, de olyan 100 körülire teszik a számukat. Mindenesetre a Halo 3: ODST-vásárlóknak már csak egy rövid hónapot kell várniuk, mire a játék megjelenik a boltokban.