Vágólapra másolva!
Az angol futballválogatott kapitánya, David Beckham szerint a nemzeti együttes olasz szakvezetője, Fabio Capello módszereinek köszönhetően megnyerhetik a jövő nyári, dél-afrikai világbajnokságot.

"Úgy gondolom, Capello metódusa segíthet abban, hogy világbajnokok legyünk. A játék technikai, fizikai részével, a felkészülés minőségével eddig is minden rendben volt, ami változott: a mentalitás, a játékosok felfogása. Most már a meggyőződéssel, a győzelembe vetett hittel sincs baj, és mint csapat is nagyszerűen működünk, éppen Capellónak köszönhetően. Lelkileg is együtt vagyunk mind a pályán, mind az öltözőben" - fogalmazott a legnépszerűbb spanyol sportnapilapnak, a Marcának adott nyilatkozatában Beckham.

A jelenleg amerikai klubcsapatban, a Los Angeles Galaxyben játszó középpályás ugyanakkor elismerte: a világbajnoki cím megszerzése felé vezető úton azért némi szerencsére is szüksége lesz az angol válogatottnak. Anglia eddig csupán egyszer, 1966-ban nyert világbajnokságot, akkor is házigazdaként.

Capello korábban már jelezte Beckhamnek: ha nem tér vissza Európába, akkor ki fog maradni a vb-csapatból.