Esőnap Brnóban

Vágólapra másolva!
A Warm Up Racing csapata Spitzmüller Csabával kiegészülve kezdte meg a hétvégi programot a Ferrari Challenge következő állomásán, a csehországi Brnóban. A Ferrari ezúttal az F430-asokon kívül a Historic Challenge és az F1 Clienti Forma-1-es autóit is felvonultatja a kultikus versenypályán.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Válint Tibor küzdött a technikával a vizes burkolatú pályán, de nem eredménytelenül. A teszten negyedik lett, a szabadedzésen másodikként végzett


Sajnos a múlt havi teszt eredményeit csak minimális mértékben tudták kamatoztatni a magyar csapat szakemberei. A körülmények nagyon különböztek az augusztusi kiruccanáshoz képest, mivel a pénteken szakadó eső és 15 fokos csúcshőmérséklet várt a pilótákra.

A délelőtti teszt első felében Spitzmüller Csaba futotta a legjobb időt (2:27:227), csapattársa, Válint Tibor a negyedik helyen állt 2:28:008-as idővel. Ekkor a pálya még csak nedves volt, a későbbiekben viszont már vízátfolyások is nehezítették a pilóták dolgát. Így nem történt jelentős változás a sorrendben a százperces etapon.

Fotó: Körber László [origo]

Spitzmüller Csaba szinte lubickolt a vizes aszfalton, mindkét edzést megnyerte

Délutánra, a szabadedzésre a pálya felülete leginkább egy tóéhoz hasonlított, persze halak nélkül - a Ferrari F430-asok ide-oda úszkáltak. Válint is jó párszor megpördült, miközben kereste a határokat, Spici ralis tudását csillogtatva cikázott felfele a pálya utolsó negyedében, néhol klasszikus, "kilinccsel előre" stílusban. Spitzmüller ezúttal is az élen végzett, 2:28:099-es idővel, Válint Tibor követte őt a második helyen, csupán négy századdal lemaradva.

Ferrari Challenge Európai Shell Kupa tesztjének eredménye:

1.Spitzmüller Csaba 2:27:227 Warm Up Racing
2.Magnus Frodig 2:27:689 Formula Automobil
3.Pierangelo Masselli 2:27:810 Motor/Malucelli
4.Válint Tibor 2:28:008 Warm Up Racing



Ferrari Challenge Európai Shell Kupa szabadedzésének eredménye:

1.Spitzmüller Csaba 2:28:099 Warm Up Racing
2.Válint Tibor 2:28:504 Warm Up Racing
3.Magnus Frodig 2:29:696 Formula Automobil

Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.