Vágólapra másolva!
Annus Adrián Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető egészségügyi okok miatt nem folytatja pályafutását, s a jövőben korábbi csapattársa, a diszkoszvető Fazekas Róbert edzője lesz - tájékoztatott Pál T. Gábor, a két atléta sajtószóvivője.

"Tavalyi trombózisom után nyárra meglett a genetikai vizsgálat eredménye is. Kiderült, nem folytathatom az élsportot" - nyilatkozta az országos csúcstartó Annus. "Ennek ellenére, amikor Robi megkeresett, pár nap gondolkodási időt kértem, mert Vida József nekem is az edzőm volt. Sikeresen dolgoztunk együtt. Érzelmileg kellett tisztázni ezt a helyzetet. A feladatot végül elvállaltam. Kész vagyok a közös munkára."

Fazekas kilenc évig dolgozott együtt Vidával, rengeteg sikert értek el együtt - többek között Eb-arany és vb-második hely -, ám a sportoló szerint most eljött az idő a váltásra: "Sokat köszönhetek Vida Józsefnek, irányításával értem el legjobb eredményeimet. Úgy éreztem azonban, eljött az idő, hogy váltsak, hiszen munkakapcsolatunk elfáradt. Szeretnék minél jobb eredményt elérni az elkövetkezendő pár évben, hiszem, hogy Annus Adriánnal ez sikerülhet."

Az athéni olimpia után - Annushoz hasonlóan - doppingvétség miatt aranyérmétől megfosztott s két évre eltiltott szombathelyi dobó júliusban gerincműtéten esett át, s jelenleg erőnléti edzőjével végez rehabilitációs munkát.

Fazekas visszatérése után tavaly meglepetésre kvalifikálta magát a pekingi játékokra, ahol döntőbe jutott, s nyolcadik lett. Idén azonban az egész szezont ki kellett hagynia gerincproblémái miatt.