Tényleg a BorsodChemről tárgyal a Wanhua

Vágólapra másolva!
Nemrégiben megjelent sajtójelentésekre reagálva a kínai Wanhua vegyipari csoport sajtóközleményben erősítette meg: stratégiai részesedés iránt érdeklődik a BorsodChemben (BC). A Wanhua az ügyben tárgyalásokat folytat a BorsodChem többségi tulajdonosával, a Permirával.
Vágólapra másolva!

A Wanhua szerint szakértelmükkel és pótlólagos tőkeberuházásaikkal jelentősen hozzájárulhatnak a BorsodChem stabilitásához, hosszú távú növekedési kilátásaihoz.

A Wanhua a legnagyobb izocianát-gyártó az ázsiai-csendes-óceáni térségben, termékeit világszerte 40 országban értékesíti.

Egy ázsiai befektető megjelenése okozhat bizonytalanságot a BorsodChem (BC) Zrt.-nél, ám magáról a szereplőről a vállalatnak még nincs írásos információja - mondta Wolfgang Büchele, a vállalat elnök-vezérigazgatója az MTI-nek még augusztusban. Megfogalmazása szerint mindez aggodalommal töltötte el a BC menedzsmentjét, hiszen Magyarországon a célegyenesben van már a kormánnyal korábban kötött elvi megállapodás gyakorlati megvalósítása, valamint a hitelezőkkel folytatott tárgyalás sikeres lezárása.