Újabb 230 millió eurót hoz a Hankook

Vágólapra másolva!
A Hankook Tire abroncsgyártó társaság 230 millió euróval 550 millió euróra növeli magyarországi beruházását - erősítette meg a társaság szerdán.
Vágólapra másolva!

A Hankook közleménye szerint a cég további 230 millió eurót fektet magyarországi gyárába. A befektetés második fázisának befejezése után a Hankook Tire fokozza európai tevékenységét, és jelenlegi 5 millió darabos éves gyártókapacitását 2011-re 10 millióra növeli majd. A befektetés várhatóan további 700 munkahelyet teremt majd, így a rácalmási gyárban dolgozók száma mintegy 1900 főre nő.

Terveinek megfelelően a Hankook Tire tovább növeli a nagyteljesítményű abroncsok arányát a magyarországi gyár termelésében, és a termékpalettát kiegészíti a defektmentes abroncsokkal is.

Jin-Wook Choi, a Hankook Tire elnökhelyettese és európai operatív igazgatója azt reméli, hogy ez a beruházás segíteni fog abban, hogy továbbfejlesszék máris erős partneri kapcsolataikat Magyarországon, és együtt növekedjenek a magyar piaccal.

A magyar gyár 2007 óta működik. A gyár egész Európa területén szállít abroncsokat a Hankook Tire leányvállalatai számára. Tavaly az első szerelői kiszállítások is elindultak, először a Hyundai csehországi gyárába, majd a Volkswagen németországi gyárába. Az egyre növekvő igények miatt a gyár napi 15 ezer darabos átlagos termeléssel teljes kapacitással üzemel.

A magyarországi gyár megépülésével a szállítási idő Európában a megelőző egy hónapról mindössze öt napra csökkent. Ez a hatás tovább erősödik majd a második fázis befejeződése után, mivel még többféle méretű és mintázatú gumiabroncs európai gyártására lesz lehetőség.

A dél-koreai Hankook Tire, a világ hetedik számú gumiabroncsgyártója a második negyedévben 10,8 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az egy évvel korábbinál. A Hankook Tire kínai és magyarországi termelése rekord ütemben nőtt, a még mindig felfutóban lévő magyarországi üzem 44,6 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az előző évinél.

A világszerte több mint 12 ezer embert foglalkoztató Hankook tavaly rekord nagyságú, 4,07 ezer milliárd von árbevételt ért el. A cégnek Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Svédországban, Spanyolországban, Oroszországban, Magyarországon és Törökországban van leányvállalata vagy értékesítési irodája.

Az idén a második negyedben a Hankook csoport teljes bevétele 1,257 ezer milliárd koreai vonra (1 forint = 6,5 von) nőtt, egy évvel korábban 1,112 ezer milliárd von után. A cég üzemi eredménye az egy évvel korábbi 79 milliárd vonról 144,8 milliárd vonra emelkedett. A vállalat az idei évre 4,330 ezer milliárd von árbevételt tervez.