Vágólapra másolva!
Négy nap alatt két rangadót játszott csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott. A Svédország és a Portugália elleni hazai vereség után is maradtak optimista drukkerek, ám a többség élesen kritizálta Erwin Koeman szövetségi kapitányt, és a játékosoknak is legfeljebb a küzdeni tudását dicsérte. A kommentekből szemezgettünk.

Magyarország-Svédország 1-2

A szövetségi kapitányt már a svédektől elszenvedett vereség után is kritizálták a hozzászólok, "Koeman mehet a levesbe", írta velősen Feketelovag.

963214 tömören értékelt. A válogatott játékát minősítő nyögvenyelős, szánalmas, alibis, defenzív, gyenge, nukufoci jelzőket a "debeszüntetném" óhajjal fejelte meg.

Én szerint a lapos passzos játék "nagyon ott volt, csak több kellett volna belőle". Én értetlenül nézte a kétméteres svédek elleni ívelgetést, de a következtetése pozitív: ha a fiúk így haladnak, "lesz ebből a csapatból valami!"

Pirate jobbító szándékú ötlettel állt elő: rengeteg meccset kellene játszani erős ellenfelekkel. "Annak idején jártak dél-amerikai túrákra, ezt most is lehetne folytatni, az ottani csapatok semmilyen meccset nem vesznek félvállról."

A Nemzet Sanyija

A svédek elleni vereség után az [origo] külön cikkben keresett csatárt Koeman számára. Többek gondolata Torghelle Sándor körül forgott.

"A Sanyit is lehet utálni, tényleg nem egy varázsló, de meghal a pályán, odarakja magát és küzd" - vette védelmébe az augsburgi támadót Medvesajt.

Laza(c) kipróbálná az [origo] által említett csatárokat, noha tőlük sem vár csodát: "Egyszerűen csak semmivel sem rosszabbak, mint a Nemzet Sanyija (Petőfi és Szalacsi után, persze)."

Egy szintén keddi cikkben kimatekoztuk a vb-szereplést. Serie A nemcsak az olasz bajnokság nevét, hanem a racionalitását is kölcsönvette, legalább is ez derül ki kommentjéből. "Jó lenne egyszer meggyőző játékkal kijutni, s nem állandóan matekozni" - írta.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Hagymásbab a realitásokra hívta fel a figyelmet, mondván, "az bizony ebben a csoportban a negyedik hely, amit valószínűleg sikerül is 'megszerezni'." Számára már az is örömteli, hogy a kötelezőket hozni tudta a csapat.

Beekey egyetértett Halmosi Péter mérkőzés előtti nyilatkozatával, sőt azt is kijelentette, "kis szerencsével hat pont simán hozható a hátralévő meccseken".

"Álmodozni lehet, de holnap este megint a bilibe lóg majd a kezünk" - kontrázott okos tóbiás.

Magyarország-Portugália 0-1

A második elbukott hazai rangadó után kevés helye maradt az optimizmusnak. Joy, az első hozzászóló hamar észrevette: "Emberhez passz nem megy, szöglet, beadás nem megy, kapu eltalálása nem megy. Akkor mi megy? Ronaldo aprítása."

Evapple - ahogy a kommentelők döntő többsége is - a Koeman-csapat védekező felfogását bírálta, megjegyezve: "ez a portugál csapat legyőzhető lett volna, ha lenne valamire való magyar foci". Ez a mostani azonban szerinte "úgy szar, ahogy van".

Jobb oldali a zsúfolásig megtelt stadionban legalább egy kapura tartó lövést elvárt volna a magyar válogatottól, míg Acika azt kérdezi: "Minek ide Erwinke?" Hasonló állásponton van mdns is, aki szerint "hozhatnak ide akármilyen külhoni edzőt, attól még nem lesz jobb focink. Csak több pénzbe kerül."

A bizakodóak csekély táborába Gyima, Én és Attila73 sorolható, előbbi szerint "észre kell venni azokat a pozitív változásokat, amelyeknek köszönhetően nem vernek ronggyá minket". Azt azonban még ő is hozzáteszi, hogy bár a kötelezőt hozták a fiúk, ennyit Várhidi Péterrel is elértek volna.