Vágólapra másolva!
Michael Jordant, minden idők egyik legnagyszerűbb kosárlabdázóját pénteken beavatták a sportági Hírességek Csarnokába.

A Chicago Bulls korábbi sztárja mellett olyan nagyságok jutottak be a Massachusetts állambeli Springfieldben található Hall of Fame-be, mint David Robinson és John Stockton, vagy az edzők közül Jerry Sloan és C. Vivian Stringer.

A 2003-ban visszavonult, 46 éves Jordan kétszeres olimpiai aranyérmes, a Chicagóval hatszoros bajnok, 14-szer szerepelt az All Star-gálán, tízszer volt az NBA pontkirálya, ötször választották a liga legértékesebb játékosának (MVP).

Robinson a San Antonio Spursszel kétszer lett NBA-győztes, egyszer volt MVP, az amerikai válogatottal kétszer olimpiát, egyszer vb-t nyert.

A Utah Jazz együttesével Stockton nem nyert NBA-címet, viszont társaihoz hasonlóan ő is kétszeres olimpiai bajnok, All Star-gálán pedig tízszer jutott szóhoz. A kiváló irányító az 1990/91-es szezonban ligacsúcsnak számító 1164 gólpasszt adott, míg egy évvel korábban 14,5 gólpasszt jegyzett meccsenként, ami szintén rekord.

Sloan 1988 óta a Utah trénere, senki nem töltött egy klubban ilyen hosszú időt profiliga történetében. Stringer a női kosárlabdázás egyik legsikeresebb edzője, jelenleg a Rutgers University mestere.