Vágólapra másolva!
A Chelsea tökéletesen kezdte a szezont: a londoni együttes öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezet a Premier League-ben. Carlo Ancelotti edző a védelem tengelyében rendre a Ricardo Carvalho, John Terry párosnak szavaz bizalmat, a portugál pihentetése esetén pedig a szerb Branislav Ivanovic kapott lehetőséget - ami azt jelenti, hogy a brazil Alex eddig egyetlen percet sem töltött a pályán.

Ennek elsődleges oka bokasérülése, de a játékos szerződése az idény végeztével lejár, és a hosszabbításról egyelőre nem sikerült megállapodnia a klubbal. A hírek szerint a védő elégedetlen azzal, hogy csak két évvel hosszabbítanák meg a kontraktust, és ez azt sejteti, hogy már januárban távozhat, hiszen más esetben a Chelsea nem kap pénzt érte.

Érdeklődőben pedig nincsen hiány, Alexet a napokban két európai sztárklubbal is kapcsolatba hozták. A The Daily Mail értesülései szerint a Bayern München vele szeretné pótolni a nyáron az Internazionalénak eladott Lúciót - a bajorok holland mestere, Louis van Gaal az Eredivisie-ből is jól ismerheti Alexet, aki korábban a PSV Eindhovenben futballozott.

De az AC Milan is kiszemelte magának a Chelsea futballistáját: a piros-feketék védelmére szintén ráfér az erősítés, bár a brazil Thiago Silvára eddig nem lehet panasz.

További átigazolási hírek:
A Manchester United dél-koreai középpályása, Park Dzsi Szung 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Tottenham ír csatárát, Robbie Keane-t a Celtic szemelte ki.

Cserekapusa, Benedikt Fernandez sérülése miatt a Bayer Leverkusen egyéves szerződést kötött a klub nélküli lengyel kapussal, Tomasz Bobellel. A dán Odense védőjét, Johan Absalonsent a Hamburg figyeli.