Életben maradni - Saab 9-5

Vágólapra másolva!
Ez az autó menti majd meg a Saabot? Ez az autó menti majd meg a Saabot! - ez az egy mondat hangzik el a legtöbbször, igaz kétféleképpen a svéd márka közepes méretű kiállításán az új 9-5-ös körül. Nem meglepő. De szinte nincs is más a standon: négy darab eltérő felszereltségű 9-5-ös, meg egy szál 9-3-as kombi, és kész. Nem titkolják, minden rajta áll. Vagy bukik.Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!
Vágólapra másolva!

Nehéz megmondani, sikeres lesz-e az autó, egyelőre még csak álló helyzetben ízlelgettük a felső középkategóriást. Kívül finoman egymásba folyó lágy ívek, semmi közönségmegosztó formai elem. Nem vonzza különösebben a tekintetet sem, igazi Saab, ami ugye pont ezzel osztja általában két részre az autósokat: vagy nagyon bejön, vagy "ez semmilyen".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Belül az tűnik fel, hogy mindenre nagyon próbáltak ügyelni. A szép fokozatválasztó fémes részébe márkalogót martak, a kesztyűtartó finoman nyílik, az ülések elektromos mozgatása pedig az általában megszokottnál határozottabb. Bárcsak ilyen lenne mindenhol, nem alszunk el, miközben magunkra állítjuk a vezetőhelyet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mind a négy kiállított autót körbedongják az újságírók, kapcsolgatják a műszerfal kapcsolóit, fogdossák a borításokat, egy kolléga az üres kesztyűtartóba is benyúl mellettem az anyósülésen, mintha a választ keresné a nagy kérdésre. Ez egyelőre nincs, csak a közhelyesen minimál skandináv dizájn egy újabb változata. Ami viszont eddig nem jött be.