A Facebook már eltartja önmagát

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb közösségi oldalán a felhasználók száma elérte a 300 milliót, és a szájt már elegendő bevételt termel ahhoz, hogy önerőből finanszírozza kiadásait és növekedésének költségeit.
Vágólapra másolva!

A Facebook immár elegendő bevételt termel ahhoz, hogy abból finanszírozzák üzemeltetését és a szükséges bővítéseket - jelentette be a közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg kedden a közösségi oldal blogján. Zuckerberg egy másik fontos információt is közölt: az oldal felhasználóinak száma elérte a 300 milliót, ami azt jelenti, hogy egy év alatt háromszorosára nőtt, megerősítve pozícióját, mint a világ legnépszerűbb közösségépítő oldala.

A Facebook bevételei elsősorban az oldalon elhelyezett reklámokból származnak, amelyeket a hirdetők a felhasználók által megadott adatoknak köszönhetően egészen pontosan képesek becélozni az egyes korcsoportoknak. A szájtot eredetileg egyetemistáknak indították el hat évvel ezelőtt, de jelenleg a legtöbb új felhasználó a 35 éves és annál idősebb korosztályból kerül ki.

Az oldal nyár elején a negyedik leglátogatottabb oldal volt az USA-ban a ComScore szerint, 90 millió látogatóval, de az elmúlt egy évben nemzetközi szinten is jelentős növekedésnek indult, elsősorban a honosított felhasználói felületeknek köszönhetően. A magyar facebookozók száma már 400 ezer fölött van.

A szájt pontos bevételeiről Zuckerberg nem árult el részleteket, de a Facebook egyik képviselője korábban úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy az összeg idén meghaladja az 500 millió dollárt. A különböző tőkebefektetők mindeddig közel 600 millió dollárt költöttek a közösségi oldalra, amelynek jelenlegi tőzsdei értéke 10 milliárd dollár.