Vágólapra másolva!
Öt év után ismét Székesfehérváron lép fel a magyar jégkorong-válogatott, amely november 6. és 8. között rangos torna házigazdája lesz.

A tornáról szóló megállapodást csütörtökön írta alá Kovács Csaba, a szövetség szakmai alelnöke és Tóth István, a rendező Alba Volán SC társelnöke. A város részéről Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő jelentette be, hogy Székesfehérvár anyagilag is támogatja az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban tartandó tornát. A szlovénokat, horvátokat és olaszokat felvonultató Pannon Hoki-kupán debütál majd szövetségi kapitányként Ted Sator.

A székesfehérvári viadal több szempontból is pikáns lesz: az amerikai szakvezető a helyi Alba Volán trénere volt év eleji menesztéséig. Azt megelőzően pedig a szlovén válogatottat juttatta fel a legmagasabb osztályba, és a magyar együttes éppen e gárda ellen nyit majd november 6-án. Ez a két válogatott a jövő áprilisi, ljubljanai divízió I-es világbajnokságon is megmérkőzik majd, és az előzetes esélyek alapján az a csata dönthet a világelitbe jutásról.

A novemberi viadal jegyárait a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

A tervezett program:

November 6., péntek:
Olaszország-Horvátország 15.30 óra
Magyarország-Szlovénia 19.15

November 7., szombat:
Olaszország-Szlovénia 14.30
Magyarország-Horvátország 18

November 8., vasárnap:
Szlovénia-Horvátország 14.30
Magyarország-Olaszország 18