Negatívba fordult a hangulat a tőzsdéken

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 287,03 pontos csökkenéssel, 20 363,93 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,39 százalékkal gyengült. Nyugat-Európa is visszalépéssel kezdett.
Vágólapra másolva!

Fordult a hangulat a részvénypiacokon, az Egyesült Államokban és Ázsiában megindult a nyereségek realizálása, így a Budapesti Értéktőzsde is csökkenéssel nyitott pénteken. Csillapodott az elmúlt napok kereskedését jellemző optimizmus, a határidős indexek reggel gyengülést jeleznek előre - mondta Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője az MTI-nek.

A szakértő azonban úgy véli, csak erőt gyűjt a piac, és ha nem is folytatódik az emelkedés, legfeljebb "oldalazásba" megy át kereskedés. Az optimizmus mindaddig megmaradhat, amíg 20 200 pontos szint fölött mozog az index. Az elemző szerint, ha lesz is negatív korrekció, azt újra "megveszik" a befektetők.

Pénteken csökkenéssel nyitottak a nagy nyugat-európai részvénypiacok is az előző napok erőteljes növekedése után. A londoni FTSE-100 0,31 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,37 százalékos, a párizsi CAC-40 0,58 százalékos visszalépéssel kezdett.