A Dell az egykori amerikai elnökjelölt cégére hajt

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Dell megvásárolja a Perot Systems Corp.-ot, az ügylet értéke 3,9 milliárd dollár körül mozog. A Dell nyilvános ajánlat keretében vásárolná meg a a Perot összes A osztályú részvényét papíronként 30 dolláros áron - készpénzért. Az ajánlat 68 százalékos prémiumot foglal magában a pénteki záróár 17,91 dollárhoz képest. Miután az akvizíció lezárul, a Perot a Dell szolgáltatói egységeként működik tovább, s jelenlegi Perot-vezérigazgatója, Peter Albatef vezeti. Az ülgyetet a Dell 2012-es eredménye terhére tervezi finanszírozni.

Az ügylet hírére Párizsban nekilódultak a tech-papírok, a Capgemini 1,42, az Atos Origin 0,43 százalékos erősödésbe fordult. Ross perot jr. pedig beült a dell igazgatótanácsába.

A cégét 1988 alapító Ross Perot azzal vált szélesebb körben is ismertté, hogy 1992-ben és 1996-ban is indult harmadik jelöltként az amerikai elnökválasztáson, kampányát saját forrásaiból finanszírozva. Első kandidálása során 18,9 százalékot ért el, ami Theodor Roosvelt 1912-es függetlenként való indulása óta a legjobb független eredmény. Négy évvel később 8,4 százalékot ért el.