Vágólapra másolva!
Barátságos labdarúgó-mérkőzésen találkozik egymással idén novemberben az angol és a brazil válogatott Dohában. Az angol szövetség (FA) szerdai bejelentése szerint november 18-án, a katari Kalifa-stadionban kerül sor az összecsapásra.

Az esemény annak a megállapodásnak a része, amelynek értelmében 2007-ben az ötszörös vb-győztes brazilok a Wembley-stadion megnyitóján léptek pályára a szigetország legjobbjai ellen.

"Nagyon fontos egy ilyen remek gárda ellen játszani a dél-afrikai vb előtt, mert egy ilyen meccsen még többet tudhatunk meg magunkról, és el tudjuk érni azt a szintet, amelyre szükségünk lesz, ha a világ legjobb csapataival kerülünk szembe" - mondta Fabio Capello, az angolok olasz szövetségi kapitánya.

A 2010-es világbajnokságra már mindkét együttes kijutott, Anglia jelenleg nyolc mérkőzésen szerzett 24 pontjával vezeti az európai hatos számú selejtezőcsoportot, míg a dél-amerikaiak 16 találkozón 33 pontot gyűjtöttek saját selejtezőzónájukban.

A két alakulat eddig 22 alkalommal játszott egymás ellen, tízszer brazil, háromszor angol győzelem, míg kilencszer döntetlen született.