Decembertől több helyen fogható a digitális tévé

Vágólapra másolva!
Decembertől jelentős mértékben javulni fog a hazai földi sugárzású digitális tévé, a MinDig TV vételi lehetősége, miután az Antenna Hungária újabb telephelyekről is megkezdi annak sugárzását. Az antennával fogható digitális platformon három közszolgálati csatornát HD-felbontásban, további négy adót pedig standard minőségben lehet nézni ingyen.
Vágólapra másolva!

Durván egy hónapja részletesen bemutattuk a MinDig TV használatát, több lakásban is tesztelve a szolgáltatást. A hagyományos, antennával fogható analóg adást 2012-ben leváltó digitális platformot működtető Antenna Hungária pénteken bejelentette, hogy december 1-jétől 9 új telephelyen kezdi meg a DVB-T technológiát használó műsorszórást. Ennek következtében a digitális tévé lakosságra vonatkozó vételi lefedettsége a jelenlegi 60 százalékról decembertől 88 százalékosra emelkedik.

A MinDig TV-t a szolgáltatás logójával ellátott, megfelelő szabványokat (DVB-T, MPEG-4 tömörítés) támogató új tévékészülékek mellett számítógéphez csatlakoztatható - tízezer forint körüli összegért beszerezhető - USB-s vevővel, illetve meglévő televízióhoz csatlakoztatható set top boxszal lehet nézni. Ez utóbbit harminc-negyvenezer forintért lehet megvenni, de a cég bejelentette, hogy hitelkonstrukcióban is kínál eladásra hazai gyártású eszközöket. Mint korábbi tesztünkből is kiderül, a vételhez a legtöbb helyen a digitális vételre optimalizált beltéri vagy kültéri antennára is szükség van, nem megfelelő térerő mellett ugyanis a lejátszás szaggat és élevezhetetlenné válhat.

Forrás: [origo]
Tudjon meg mindent a digitális tévéről korábbi cikkünkből!

A platformon megfelelő tévékészülék birtokában az m1, m2 és a Duna TV nagyfelbontásban sugárzott műsorait HD-felbontásban is meg lehet nézni, míg a Duna II Autonómia, az RTL Klub, a TV2 és az EuroNews adása standard felbontásban nézhető, elektronikus műsorújsággal egyetemben. Havidíj ellenében, a set top boxokba helyezhető kódkártyával történő hitelesítéssel a Hír TV és az ATV műsorát is meg lehet tekinteni a MinDig TV-n. Az Antenna Hungária vezérigazgatója úgy nyilatkozott, reményeik szerint már a következő hónapokban egy-két újabb ingyenes csatornával bővülhet a kínálat. A cég céljának tekinti, hogy minél hamarabb, minél több magyar és nemzetközi, ingyenes és fizetős csatornával bővítsék kínálatukat - a meg nem nevezett csatornákkal jelenleg is tárgyalásokat folytatnak.