Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapata már Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában kiharcolta az ellenfelek tiszteletét, így a keddi rivális, az Olympique Lyon is tart egy kissé a magyar bajnoktól.

"Alaposan felkészültünk a Debrecen játékából" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Claude Puel, klubmenedzser. "Rendkívül szervezett, taktikus együttes a vendéglátónk, igazi csapat, melyben mindenki egymásért küzd. A magyar bajnok veszélyes, kőkeményen védekezik, nem hiszem, hogy túl sok helyzetünk lenne majd."

Hogu Lloris, a Lyon kapusa is nehéz találkozóra számít: " Győzni szeretnénk, de biztos vagyok abban, hogy csak akkor nyerhetünk, ha teljes erőbedobással játszunk, s ugyan nem nagyon ismerjük a hazai játékosokat, kemény meccsre számítok."

A csapat várhatóan két kiváló futballistája, a sérült Michel Bastos és Lisandro López nélkül áll fel, de könnyen elképzelhető, hogy a belső védő Mathieu Bodmer sem futhat ki a pályára. A hátvédet a Toulouse elleni bajnoki félidejében kellett lecserélni sérülés miatt.

A Debrecen klubmenedzsere, Herczeg András visszafogottan nyilatkozott: "Ahogyan a Liverpool ellen is, most is akkor leszek elégedett, ha a magyar szurkolók a találkozó után boldogan mennek haza a stadionból - nyilatkozta a szakember a csapat sajtótájékoztatóján. - Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy hazai pályán is bemutatkozhatunk a Bajnokok Ligájában, csodálatos érzés, hogy ennek részesei lehetünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Lyon az európai élmezőnybe tartozik."

A hazaiaknál Mészáros Norbert szinte biztosan nem léphet pályára, azonban Rudolf Gergelyre, Bodnár Lászlóra és Szakály Péterre valószínűleg már számíthat a szakvezetés.

A debreceniek két hete 1-0-s vereséget szenvedtek Liverpoolban. A mérkőzés kedden 20.45-kor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban.

A várható kezdőcsapatok:
Lyon: Hugo Lloris - Anthony, Réveillere, Cris, Jérémy Toulalan, Aly Cissokho - Jean Makoun - Francois Clerc, Miralem Pjanic, Kim Ka:llström - Sidney Govou, Bafétimbi Gomis
Debrecen: Vukasin Poleksic - Bodnár László, Szűcs István, Komlósi Ádám, Leandro - Luís Ramos - Czvitkovics Péter, Varga József, Kiss Zoltán, Szakály Péter - Adamo Coulibaly