Elbizakodottságtól óvott a válság megjóslója

Vágólapra másolva!
Nouriel Roubini, aki korábban előre jelezte a pénzügyi válságot, most a tőzsdeindexek és az árupiacok lehetséges esésére hívta fel a figyelmet. Szerinte a következő hónapokban a befektetők elkedvetlenednek, mert a gazdaság csak lassú, fokozatos felívelésre lesz képes.
Vágólapra másolva!

"A piacok túl sokat, túl hamar és túl gyorsan emelkedtek" - állítja a New York-i egyetem professzora. "A korrekció kockázatait látom, főleg, mivel a piacok most fogják fel, hogy a kilábalás nem gyors, amolyan V-alakú, hanem U-alakú lehet. A felismerés a negyedik negyedévben vagy a jövő évi első negyedévben lehet" - olvasható a Bloombergen.

A Standard & Poor's 500-as indexe 51, a Dow Jones 600-asa 48 százalékot nyert vissza a 12 éves mélypont elérése óta. Ez az eufória nem veszi figyelembe a jogalkotók és a befektetők figyelmeztetéseit, amelyek a lassú növekedésre emlékeztetnek. "Az amerikai fogyasztók eladósodottak és a bankrendszer alapvetően rengeteget veszített" - mondta Soros György, magyar származású amerikai milliárdos.