Több a leszbikus, meleg karakter a nagy sorozatokban

Vágólapra másolva!
A nagyobb amerikai csatornák sorozataiban valamivel több meleg figura tűnik fel, mint a 2008-2009-es tévés idényben, ugyanakkor a kábeltévéken csökken a számuk.
Vágólapra másolva!

A melegek jogaiért küzdő Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) újabb, immár 14. tévés vizsgálata szerint valamelyest javult a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transzszexuális karakterek aránya a főműsoridős, azaz legnézettebb tévésorozatokban. A visszatérő karakterek három százaléka tartozik közéjük, ami a 2008-as adathoz képest 2,6 százalékos erősödés. A régi, folytatódó szériák mellett az újakban is akadnak leszbikus, meleg figurák, így a Melrose Place remake-jében ott van biszexuális Ella, a Southland-ben egy meleg rendőr, a Modern family-ben egy meleg pár látható, de a nemrég 22 részes évadra berendelt, így sikeresnek tűnő Glee is fel tud mutatni homoszexuális karaktert, a képen látható Kurt személyében.

Ebből a szempontból a nagy, amerikai csatornák közt az ABC a legnyitottabb, 168 visszatérő sorozatszereplője közül nyolc alakít meleg vagy leszbikus karaktert. A FOX két éve még a GLAAD-nál feketelistán volt, nulla ponttal, most négy figurát tud felmutatni a csatorna. 2009 őszén a CBS-t nézik kevésbé a szervezetnél, mert 132 állandó karaktere közül egy sem meleg vagy leszbikus. Érdekesség, hogy a mindig merészebb, lazább kábeltévéknél csökken a számuk, mert 2007-ben még negyven, 2008-ban 32 volt, idén viszont 25 meleg vagy leszbikus karakter volt a fikciós tévésorozataikban.