Vágólapra másolva!
Tisztes, 14 pontos vereséget szenvedett az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata az Egyesült Államok válogatottjától Jekatyerinburgban, a meghívásos oroszországi négyes torna szombati játéknapján.

eredmény:
Egyesült Államok - MKB-Euroleasing Sopron 79-65 (22-15, 18-17, 21-20, 18-13)
a magyar együttes pontszerzői:
Milovanovic 25/9, Holt 17/3, Semsei 7/3, Honti 5/3, Eördögh 5/3, Horti 2, Varga 2, Hadarics 2

A soproniak honlapjának beszámolója szerint a Bajnokok Tornájaként hirdetett esemény második napján 800-an voltak kíváncsiak a párharcra, amelyben végig egyenrangú ellenfele tudott lenni a magyar bajnokcsapat a négy olimpiai bajnokkal felálló amerikaiaknak.

Egészen a 8. percig fej fej mellett haladt a két gárda, amikor az Egyesült Államok válogatottja - kihasználva a soproniak védekezésbeli megingásait - néhány triplával pillanatok alatt 7 pontos előnyre tett szert.

Viszont Székely Norbert együttese bírta erővel a kíméletlen tempót, s kombinatív játékkal, egységes csapatként mindvégig eredményesen vette fel a harcot jóval nagyobb tudású riválisával. A záró felvonásban is megmaradt a soproniak tartása, akik közönségsikert aratva, több mint biztató játékkal szenvedtek 79-65 arányban vereséget.

Székely Norbert vezetőedző: "Felmérhetetlen tapasztalatokkal gazdagodott fiatal csapatom a világ legjobbjai ellen. Büszke vagyok a mutatott játékunkra, annak tükrében különösen, hogy két emberünk is hiányzott a rotációból."

A Sopron, amely a pénteki nyitányon az Euroliga-bronzérmes házigazda Jekatyerinburgtól 83-55-re kapott ki, zárómeccsét vasárnap 10.30 órától vívja a torna negyedik résztvevőjével, a cseh Praha együttesével.