Vágólapra másolva!
Hivatalból eljárást indít a román diszkriminációellenes tanács Gigi Becali, a Steaua Bucuresti labdarúgóklub tulajdonosa ellen, aki lecigányozta az egyik rivális csapat szurkolóit és tulajdonosát.

A goromba megnyilatkozásairól hírhedt Becali azt követően fakadt ki a Rapid Bucuresti szurkolói ellen, hogy engedélyt kértek tőle a részvételre a Steaua és a Rapid mérkőzésén. A találkozót ugyanis zárt kapuk mögött rendezik a Steaua pályájának betiltása miatt.

A saját drukkereivel is haragban lévő Becali egyik sajtótájékoztatóján kijelentette: a Rapid szurkolói amúgy sem sértődnek meg, ha valaki cigánynak nevezi őket, hiszen hiszen ők "tiszta, vérbeli cigányok".

Becali a Rapid tulajdonosát, George Copos üzletembert, Románia volt miniszterelnök-helyettesét sem kímélte: "Ha jól megnézem ezt a Copost, akkor ő is cigány. Elég barnás a bőre színe."

Ezt követően döntött úgy a román diszkriminációellenes tanács, hogy eljárást indít Becali ellen, aki az Európai Parlamentben is képviseli Romániát törvényhozóként. Ha elmarasztalják, akkor legfeljebb 1900 eurós büntetést kaphat.