Kitarthat az emelkedés a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,82 pontos emelkedéssel, 20 608,34 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött. Az emelkedés tovább tarthat, főleg, hogy Japán pluszban zárt.
Vágólapra másolva!

Várhatóan kitart a lendület és a keddi tőzsdei részvénykereskedésben további emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a részvényárfolyamok további emelkedését valószínűsíti és nem lát indokot az esésre.

Balásy Zsolt, a Concorede Értékpapír Zrt. elemzője szerint a nemzetközi börzékhez hasonlósan az előző napi záráshoz hasonló nyitás várható kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában. A nap további részében az elemző vélekedése szerint kitarthat a hétfőn újra megtalált lendület. Hozzátette: az Egyesült Államokban megkezdődött a gyorsjelentési szezon, és ez mozgatja a világ részvénypiacait.

A tokiói tőzsdeindex 0,6 százalékos emelkedést produkált, főleg az exportőröknek köszönhetően. Az acélipar kilátásainak javulásával a szektor vállalatai is erősödni tudtak, az értékelést a Goldman Sachs adta ki, amely semlegesről vételre ajánlja a szektorba befektetni kívánóknak a papírokat. Ezt az acél iránti kereslet várható 2010-es növekedésével indokolják.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 519,77 pontos, 2,60 százalékos emelkedéssel, 20 548,52 ponton zárt hétfőn.