Vágólapra másolva!
A vártnál jobban nőtt az amerikai Pfizer gyógyszergyár profitja a harmadik negyedévben, elsősorban annak köszönhetően, hogy a költségcsökkentési intézkedések segítették ellensúlyozni a generikus készítmények támasztotta versenyből származó negatív hatásokat.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb gyógyszeripari társasága 2,88 milliárd dollár, részvényenként 43 cent adózott eredményre tett szert a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,28 milliárdot, 34 centet követően. Az akvizíciókat és az átszervezés költségeit nem számítva a részvényarányos nyereség 51 centre csökkent 62 centről, elemzők 48 centre számítottak. A bevétel 2,9 százalékkal 11,62 milliárd dollárra csökkent, az elemzői várakozások 11,42 milliárdról szóltak.

A társaság vezetése felfelé módosította az idén várható eredményt, és 2-2,05 dollár közötti részvényarányos nyereséget vár rendkívüli tételek nélkül, ami már tartalmazza a szintén amerikai Wyeth gyógyszercég akvizíciójának hatásait is. A Pfizer október 15-én jelentette be, hogy lezárta a felvásárlást.