Kietlen tájak, éhes vámpírok

Vágólapra másolva!
Salma Hayek szakállt növeszt, az autista lányt meggyötrik, az alkesz villanyszánnal hasít, a kurd fiú a Csatornát is átússza a szerelméért a héten a moziban.
Vágólapra másolva!

Utolsó idők - 2009

Miről szól? Iván és autista nővére, Eszter egy Ukrajna melletti határfaluban próbál túlélni a 90-es években. Amikor Esztert megerőszakolják, Iván a hatóságok tehetetlenségével szembesülve saját maga jár az ügy végére.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Mátyássy Áron, aki Grunwalsky Ferenc osztályában végzett a főiskolán, többek közt Gigor Attila és Kocsis Ágnes osztálytársaként.

Kik a szereplők? Esztert a lényegében újonc Vass Teréz alakítja döbbenetesen, Ivánt Kádas József, a József Attila Színház társulatának tagja játssza. Földes Eszter (Intim fejlövés) Ivánnal jön össze a film során.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem félnek egy igazi jó, valóban nézőknek készült drámától.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el minikritikánkat a filmről!

Mit mond a rendező a filmről? Még nem találkoztunk olyan emberrel a Szemlén, akinek ne tetszett volna Mátyássy Áron Utolsó idők című filmje. Az elsőfilmes rendezővel beszélgetve megpróbáltuk kicsit körbejárni, hogyan sikerült egy ilyen nehéz drámát ilyen nézőbarát módon tálalnia. Olvasd el a Filmszemlén készült interjúnkat Mátyássy Áronnal!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OMBmZxa6oiKLi6HJ