Kifulladt a nap végére a Dow Jones

Vágólapra másolva!
Több banki részvény árfolyamcsökkenése után eséssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A befektetőket egy neves elemző véleménye lombozta le.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsde fő mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 92,12 ponttal, azaz 0,92 százalékkal csökkent, és 9949,36 ponton zárt szerdán. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 12,74 ponttal, 0,59 százalékkal esett vissza, és 2150,73 ponton zárt. Az S&P 500-as mutató 9,66 pontos, vagyis 0,89 százalékos gyengüléssel 1081,40 ponton zárt.

Szerdán több amerikai nagybank, közöttük a Wells Fargo és a Morgan Stanley a vártnál kedvezőbb negyedéves eredményeket tett ugyan közzé, de elemzők szerint a piac továbbra is bizonytalan. A napot jól kezdő részvénypiac éppen annak nyomán fordult negatívba a kereskedés végén, hogy a Rochdale Securities elemzője, Dick Bove eladásra javasolta a Wells Fargo papírjait - arra hivatkozva, hogy a negyedéves profitja "fenntarthatatlan".

"A Wells Fargo leminősítése aggasztja a befektetőket, mert noha az utóbbi időben a pozitív hírek voltak többségben, a bankszektor egyik nagy szereplőjének problémái a többiek számára sem jeleznek túl sok jót" - mondta a Bloomberg hírügynökségnek egy bróker.