Háromsávos autópályává bővül a déli M0-s

Vágólapra másolva!
Közel 35 milliárd forintból épülhet meg az M0-s körgyűrű déli szakaszának bővítése - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)  hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A NIF közleményében kiemelte: az ajánlatok ismételt elbírálását követően - mivel a most nyertes konzorcium jogi úton megtámadta a közbeszerzési eljárás augusztusi eredményét - az M-0 déli ág II. Konzorcium nettó 34,8 milliárd forintért végezheti el a beruházást.

A beruházás folyamán az M0-s említett szakasza - a meglévő 2x2 sávos autóút forgalmának folyamatos fenntartása mellett - 2x3 forgalmi, plusz leálló sávos autópályává bővül.

A fejlesztés során a kivitelező összesen 3 csomópontot és 11 műtárgyat épít, amelyek közül kettő folyami nagyhíd: a Hárosi Dunahíd, valamint a Soroksári Dunaág-híd. A környezet védelme érdekében 6,8 hektár véderdőt telepítenek és 1300 méter hosszban zajvédő fal is épül.

A beruházás részeként valósul meg az M0 déli szektor és Budapest XXII. kerület közúti kapcsolatának fejlesztése is. Ezért a Növény utca és a 6. sz. főút kereszteződésében külön szintű csomópontot alakítanak ki, és onnan a Nagytétényi útig új, 2x1 sávos útszakasz is épül.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás tervezett befejezési határideje 2012 harmadik negyedéve.