Négyszázezres bírság az Aegonnak

Vágólapra másolva!
Négyszázezer forintra bírságolta az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert a kassza késedelmesen utalta át átlépő tagja követeléseit a fogadó pénztárnak.
Vágólapra másolva!

A felügyelet bejelentés alapján folytatott vizsgálatot az Aegon nyugdíjkasszánál és megállapította, hogy az Aegon 2008. június 30-i hatállyal engedélyezte a pénztártag átlépését az OTP Magánnyugdíjpénztárba, az egyéni számlán lévő összeg átutalását azonban egyben, 2009. január 22-én teljesítette. Az egyéni számlán lévő összeg 90 százalékát 2008. augusztus 19-ig, a fennmaradó összeget pedig 2008. november 19-ig kellett volna átutalnia a pénztárnak a jogszabály szerint.

Az Aegon a függő számlán nyilvántartott, 2008. január-június közötti munkáltatói befizetéseket 2009. augusztus 27-én utalta át a befogadó pénztárnak, túllépve a rendelkezésére álló határidőt. Késedelmét a 2008-as bevallások APEH általi átadásának időpontjával, illetve az UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2008. június 30-i dátummal történt beolvadásával magyarázta.

A PSZÁF a bírság összegének meghatározásakor figyelemmel volt az elkövetett cselekmény súlyára, a jogszabályi határidő és a tényleges teljesítés között eltelt idő hosszára.