Új hálózattal próbálkozna a Szerencsejáték Zrt.

Vágólapra másolva!
Hatalmas, új hálózatot építene a Szerencsejáték Zrt. - írja a Népszabadság. A hálózat 6000 terminálból állna, amelyre nem feltétlenül a már meglevő játékkínálat kerülne, hanem újabbak is. A Nemzeti Vagyontanácsnak azonban vannak kifogásai.
Vágólapra másolva!

Az év elején már egyszer elvetették a hálózat kiépítésének tervét a vállalatnál, de a pályáztatás folyamata már megindult, és akkor ebben a Conseuro Kft. került az élre. A Népszabadsághoz került dokumentum szerint viszont a Szerencsejáték Zrt. újra beindítja a programot, olyannyira, hogy már zajlik az eljárás.

A jelenlegi pályáztatással kapcsolatban most a Nemzeti Vagyontanácsnak (NVT) akadt kifogása, s ez vagy más miatt a Szerencsejáték Zrt.-nél sem biztosak, hogy egyáltalán lesz-e győztes a játékterminálok telepítésére. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél (MNV) azt mondták, hogy az NVT áttekintette a kiírást és felhívta a szerencsejáték-vállalat figyelmét, hogy nyilvános pályáztatást bonyolítson le, amelynek részleteiről az NVT-t is értesítik.

Mivel ennek hiányában a vagyontanács nem rendelkezik elég információval, így azt sem tudták megmondani, hogy a program megfelelő üzleti előnyt jelent-e a vállalatnak. A Szerencsejáték Zrt. azonban széleskörűnek és nyíltnak tartja a pályázatot, azaz az eddigi igényeknek szerintük megfelelt.

A cég tájékoztatása szerint eddig hét pályázót kerestek fel, amely között az összes lényeges lottóipari beszállító megtalálható. Az állás szerint két értékelhető ajánlat érkezett, viszont a Szerencsejáték Zrt. három győztest szeretne hirdetni. Minden nyertes 1000-1000 automatát helyezhetne el az országban, amelyet később ugyanennyivel bővíthetnének. Ezzel összesen 6000 gép kerülne forgalomba, amely hatalmas hálózatot jelent, hiszen (2007-ben) 4396 értékesítőhelye volt a cégnek, és ezen felül 2633 csak sorsjegyekkel foglalkozó árusítóhelye.

A Szerencsejáték Zrt. szerint az új hálózat nem szorítja háttérbe a már meglévőt, mivel a terminálokon elérhető játékok fajtája eltérhetne a jelenlegi játékportfoliótól, azonban erről végleges döntés még nincs. A lap ismeretei szerint első körben öt bukmékeri típusú játékkal nyitnának, amely később folyamatosan bővülne. A rendszer kiépítése nem veszélyezteti a Szerencsejáték Zrt. pénztárcáját, mivel a hálózat és az üzemeltető központ kiépítését a pályázóknak kell finanszírozniuk - írja a Népszabadság.