Vágólapra másolva!
László Csaba vezetőedző csapata, a Hearts kiütötte a Celticet a skót Ligakupából, miután a Glasgow-ban rendezett mérkőzésen 1-0-ra diadalmaskodott. Az elődöntőben a St. Mirren, St. Johnstone, Rangers trióból kap ellenfelet, a szakvezető szerint a lényeg, hogy bekerüljenek a fináléba. Ám a helyzet nem ennyire rózsás: ha a csapat télen sem erősödik, László átgondolja, marad vagy sem.

"A Ligakupa nagyon fontos Skóciában, mert itt kicsit másképp van fölépítve a kuparendszer. Ha valaki nyerni akar valamit, akkor ez egy jó lehetőség, éppen ezért mindenki a legjobb játékosával próbálja megvívni ezeket a meccseket, nem pedig a tartalékcsapattal, mint Magyarországon" - mondta az [origo] érdeklődésére László Csaba, a Hearts menedzsere.

"Ha megnyered a Ligakupát, akkor van valami a kezedben, amit elértél. Tavaly a Celticnek sikerült, most mi kerültünk be a legjobb négy közé. Nagyon jó, hajtós kupamérkőzés volt, 1-0-ra nyertünk. Kaptunk egy vitathatatlan büntetőt, ezzel vezettünk az 55. perctől. A gól után annyit változtattunk, hogy nem kontrára álltunk be, hanem megpróbáltunk távol tartani kapunktól az ellenfelet. Amíg a Celtic két válogatottat cserélt be, két klasszist, én egy olyan gyereket, aki az osztrák ötödosztályban focizott. Győzelmünk értékét jelzi, hogy a meccs végén a Celtic-drukkerek a csapatomat éltették"

László szerint a Celticet a saját otthonában legyőzni az egyik legnagyobb élmény. "Eddig csak döntetlent tudtunk játszani a sztárcsapattal, most először sikerült nyernünk. Ez már nem csak az angol és a skót sajtóban, hanem Európában is hír. A sikerünk nagy lehetőség, a Hearts emlékeim szerint még nem nyert Ligakupát. A lényeg, hogy bekerüljünk a döntőbe."

Erre minden esély meg is van, az elődöntőbe ugyanis a Hearts mellett a Rangers, s a verhetőnek tűnő St. Mirren és St. Johnstone jutott be.

"Idén megváltozott a játékoskeretünk, s bár nem szeretnék panaszkodni, azt mondom, ha a télen nem változnak a lehetőségek, akkor igenis átgondolom, hogy maradok vagy sem. Ugyanezt a lehetőséget már végigjátszottam a Ferencvárossal, tudom, gyerekekkel nehéz eredményt elérni. A nyáron 12 játékos távozott, ugyan hoztunk hármat, de így nehéz fejlődni, a visszafejlődés pedig nem lehet cél. 18-19 éves játékosokkal a megfelelő tapasztalat híján sok mérkőzést a hajrában bukunk el, vagy remizünk."

László szerint még van egy-két értékes labdarúgója, ha ők sem maradnak, akkor nincs értelme folytatnia a munkát.

"A tulajdonos el szeretne adni két-három meghatározó embert. José Goncalves nálam lett kezdő, már a portugál válogatottba is meghívták. A 25 éves Andy Driver tavaly bemutatkozott az angol utánpótlás-válogatottban, David Obuát pedig Ugandából hoztuk el. Ha eladják ezeket a játékosokat, és helyette nem kapunk senkit, akkor szerintem nem érdemes a folytatásról beszélni."