A hét kütyüi: USB-s kézmelegítő és Jacko-telefon

Vágólapra másolva!
BMW-tulajoknak készült headsetet, 18 gombos egeret és egy deszkás videojátékokhoz készült kiegészítőt is bemutatunk e heti kütyüválogatásunkban.
Vágólapra másolva!

Akár tetszik, akár nem, közeleg a tél. Cikkünk írásakor még éppen elmondhatjuk, hogy eddig megúsztuk a nagy hideget, de valószínűleg már nem sokáig lesz ez így. Még talán nem késő viszont beszerezni a japán Thanko USB-ről üzemelő fűthető kesztyűit.

Forrás: Thanko

A cég férfiaknak szürke-fekete, nőknek fehér színben gyártja a kiegészítőt, ami jól jöhet, amikor nem elég jó a fűtés az irodában, vagy szabadtéren kell elővennünk a gépet télvíz idején. A kiegészítőkből egy párat 2500 jenért, vagyis ötezer forintért lehet megrendelni a Geek Stuff 4 U weboldalon.

Tizennyolc gombos egér

Őszintén szólva először nagyon megrökönyödtünk a WarMouse 18 gombos egerén, ami már látványnak is elég megdöbbentő, de amikor utánanéztünk, kiderült: az Open Office-hoz kiadott kiegészítő nem az első ilyen fura szerzet, 15 és 17 gombos egerek ugyanis már jelentek meg. Azt ugyan elképzelni sem tudjuk, hogy használni hogyan lehet, és hogyan teszi még produktívabbá az embert, ami a tervezői elképzelése, de nyilvánvaló, hogy nem is tömegterméknek szánták.

Forrás: OpenOffice.org

A nagyon elit egerezők a szöveg-, prezentáció- vagy táblázatszerkesztés mellett grafikai tervezőprogramokhoz, vagy fotóretusáláshoz is befoghatják a különös egeret, amely ismeri az MS Office-t, a Photoshopot és az AutoCAD-et, de a Call of Duty-t vagy a World of Warcraftet is, hogy munka után is hasznát lehessen venni. Ha a 63 beépített szoftverprofil nem lenne elég, minden egyes gombot át is lehet programozni, és az egyéni kiosztás bármikor PDF-be exportálható, ha ki kellene nyomtatni, és kifüggeszteni a falra mankónak. Az egér 75 dollárba (körülbelül 13 500 forint) kerül majd.

Aranyszínű műanyagba öntött Jacko-telefon

Ugyan kütyüválogatásunkba rendszerint csak olyan készülékeket veszünk be, amelyek már léteznek termék formájában, és vagy idehaza is piacra kerülnek, vagy van rá esély, hogy a hazai fogyasztó is beszerezheti őket valahonnan, most kivételt kell tennünk. Az aranyszínű, briliáns-utánzatokkal díszített Michael Jackson mobiltelefon mellett ugyanis nem mehetünk el szó nélkül még akkor sem, ha Kínán kívül sehol máshol nem lehet hozzájutni.

Forrás: [origo]

A készülék specifikációit sajnos nem árulja el az a reklámplakát, amelyet a nemzetközi kütyüsajtó felkapott, és amely cikkünk mellett is látható, de a termékkel kapcsolatban nem is ez a lényeg. A "limitált szériás" mobil szemmel láthatóan egy olcsó Nokia Vertu utánzat, amelyet kívül a popsztár öltözékét dekoráló övekre és vállpántokra emlékeztető minták díszítenek, tele van Michael Jackson számokból készített csengőhangokkal, ráadásul egy koncert-DVD is jár mellé. Van egy olyan érzésünk, hogy bombasiker lesz a kínai rajongók körében, azt sajnos nem tudjuk, hogy mennyibe kerül.

Headsetek a BMW-től

A kínai gagyi után lássunk valami ütős, márkás játékszert, ami szintén egy, vagyis pontosabban két kultuszhoz kapcsolódik. A BMW saját márkája alatt jelentetett meg vezeték nélküli headseteket saját, vagy a szintén általa gyártott Mini logójával. A kiegészítőket a márkakereskedésekben árulják majd, és 5 óra beszélgetést és 7 nap készenlétet bírnak majd egy feltöltéssel, amit természetesen a szivargyújtón keresztül is el lehet végezni.

Forrás: [origo]

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy miért foglalkozik egy autógyár ilyen kiegészítőkkel? A hivatalos kommüniké szerint a cég a vezetés biztonsága érdekében szeretné ellátni vásárlóit az imádott autóhoz illő headsettel. A készülékek árát sajnos egyelőre nem közölték.

Deszkás kontroller Wii-hez

A Thrustmaster már számtalan vicces formájú kontrollert készített a Nintendo konzoljához a lézerkardtól a teniszütőig. A karácsonyi szezonban nem Agassi vagy Luke Skywalker rajongóinak szeretnének kedvezni, hanem a hódeszkázás és a gördeszkázás szerelmeseinek alkottak meg egy élethű kiegészítőt.

Forrás: [origo]

A vagány, halálfejes festéssel dekorált T-Freestyle NW kontroller deszkája valódi juharfából készült, ezért ugyanolyan rajta állni, mint az igazi hó- vagy gördeszkákon. Az eszköz a Wii Fit súlypontáthelyezéssel vezérelhető fitnesz-kiegészítőhöz csatlakoztatható, ezt ruházza fel deszkás képességekkel, 30 dollárért (5300 forint) cserébe - persze, csak ha már magát a Wii Fitet is megvettük, nem is beszélve a Snowboarding Wii játékról.