Elárverezik Madoff értéktárgyait

Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátják a hét végén a hírhedt Wall Street-i csaló, Bernard Madoff és felesége 17 Rolex karóráját és egyéb értékes személyes tárgyait, köztük ékszereket, szőrmebundákat és sporttrófeákat; a bevétel a pórul járt befektetők kárpótlását fogja szolgálni.
Vágólapra másolva!

Csaknem 200 tárgy kerül kalapács alá Madoffék egykori vagyonából a New York-i Sheraton szálloda szombati aukcióján, ahol élőben vagy online lehet licitálni. A tervezett bevétel legalább félmillió dollár.

Több mint 40 különleges karórát, köztük női órákat lehet majd megvenni az árverésen. A 17 Rolex mellett licitálni lehet olyan híres svájci gyártók, mint Audemars Piguet, Franck Muller, valamint Jeager-LeCoultre óráira is. Az egyik legdrágább darab egy ritka 18 karátos férfi Rolex aranyóra, a Monoblocco, amelynek értékét 75-100 ezer dollárra becsülik. A különleges értéktárgyak között van egy viktoriánus gyémánt fülbevaló pár, amelyet a tőzsdei machinátor felesége, Ruth Madoff viselt; értéke 14-21 ezer dollár.

Az árverésre kerülő tárgyak között található öt szőrmebunda, mások mellett J. Mendel és Bill Glass tervezők darabjai, egy Christofle tányérkészlet, valamint egy New York Mets baseballos kék selyem dzseki narancssárga Madoff felirattal a hátán, ez utóbbit 500-720 dollárra értékelték. Ugyancsak árverésre kerül Madoff több inge, egyiken az egykori üzletember egyik jachtjának a neve, Bull, valamint több kisebb szuvenír. Eladják Madoff horgászbotjait, szörfdeszkáját és golfütőit is, sőt, még azt a monogramos gyűrűt is meg lehet venni, amelyet Madoff 1960-ban kapott, amikor a Hofstra Egyetemen tanult; a gyűrű értéke 300 dollár.

A tőzsdei csaló vagyona júliusban állami tulajdonba került, amikor a hatóságok lefoglalták manhattani luxuslakását, valamint New York állambeli, tengerparti házát Montaukban. A lakások mellett Madoff személyes tárgyait is értékesítik. Szakértők szerint óriási az érdeklődés a jelenleg 150 éves börtönbüntetését töltő Madoff tárgyai iránt, sokan sporttrófeáira vadásznak.

Madoff három luxusjachtját, valamint egy olyan jachtot, amely a Madoff-ügyben szintén elítélt Frank DiPascali, a csaló üzletember helyettese tulajdonában volt, egy jövő heti árverésen értékesítik Floridában. Madoff montauki háza októberben 9,41 millió dollárért kelt el, manhattani lakása, valamint Palm Beach-i birtoka még nem talált új gazdára, Mercedes-Benz kombi autóját 14 250 dollárért vették meg.